Slané vínové pečivo

Slané vínové pečivo
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 3 a 1/3 hrnku hladké mouky
  • 2 kostky rostlinného tuku
  • 11 lžic bílého vína
  • špetka soli
  • kmín
  • mák a sůl na posypání.

Postup receptu

  1. Z mouky, tuku, vína a soli vypracujeme těsto, které necháme v chladničce nejlépe přes noc, vždy však nejméně 2 hodiny odpočinout
  2. Pak ho vyválíme na obdélník o síle asi 5-6 mm a vykrajujeme různé tvary
  3. Poklademe je na plech, potřeme pomazánkou a upečeme
  4. Pomazánka: 1 kelímek zakysané smetany, 15 dkg strouhaného sýra, 2 žloutky – vše vyšleháme
  5. Část můžeme potřít rozšlehaným vejcem a posypat solí, kmínem nebo mákem
  6. Můžeme připravit i malé šnečky
  7. Vyválené těsto potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem, paprikou, kmínem a solí nebo potřeme již připravenou náplní
  8. Náplň do šnečků: 1 vejce, strouhaný sýr, paprika, kmín, sůl – vše smícháme
  9. Pak svineme jako roládu a nakrájíme na plátky, které uložíme na plech
  10. Každého šnečka ozdobíme polovinou mandle nebo ořechu a upečeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X