Slepice jako bažant

Slepice jako bažant
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • 10 dkg slaniny
  • 1 cibule
  • kousek celeru
  • citronová šťáva
  • 1 lžička hladké mouky
  • 5 celých pepřů
  • 3 nová koření
  • 3 jalovčinky
  • 1 lžíce sádlo syrové sádla
  • sůl.

Postup receptu

  1. Slepici očistíme, prošpikujeme částí slaniny a osolíme
  2. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájený celer a přidáme koření
  3. Na základ vložíme celou slepici, zalijeme vodou, přiklopíme a dusíme při 200°C troubě doměkka za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou nebo vývarem podle potřeby
  4. Slepici dopékáme odkrytou, aby se vytvořila kůrčička
  5. Měkkou slepici vyjmeme, dáme do tepla, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a povaříme
  6. Vložíme slepici rozsekanou na porce a prohřejeme
  7. Podáváme s knedlíkem a červeným zelím nebo s brambory a švestkovým kompotem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X