Vynikající a tradiční slepičí polévka se zeleninou

Vynikající a tradiční slepičí polévka se zeleninou
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l slepičího vývaru (může být z kostky)
  • 1 pórek
  • 1 vařená mrkev
  • 65 g másla
  • 65 g měkkého sýra
  • 90g polohrubé mouky
  • 90 g strouhaného sýra
  • 1 žloutek
  • 3 lžičky rajského protlaku
  • necelá lžička sušeného droždí
  • 2 lžíce másla nebo oleje

Postup receptu

  1. Smícháme máslo se žloutkem, sýrem, moukou, droždím, strouhaným sýrem a rajským protlakem
  2. Uhněteme těsto a vložíme do chladu nejméně na 30 minut
  3. Z těsta tvarujeme nočky a vaříme v osolené vodě 3-5 minut
  4. Po uvaření je necháme oschnout a osmažíme je na másle či oleji
  5. Pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do vroucího vývaru,vaříme 2 minuty
  6. Noky podáváme na talířích přelité vývarem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X