Smažený vepřový řízek

Smažený vepřový řízek
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g vepřové plece
  • 2 vejce
  • sůl
  • trošička pepře
  • hladká mouka
  • strouhanka a olej nebo sádlo na smažení

Postup receptu

  1. Nejdříve si očistíme maso a pak ho krájíme na plátky, který hned naklepeme a osolíme a opepříme, ale jen mírně s tím pepřem
  2. Potom si připravíme rozšlehané vejce s hladkou moukou vše zvlášť a také strouhanku
  3. Obalujeme nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance
  4. Mezitím si rozehřejeme pánev s tukem a na mírném ohni opékáme ze všech stran a podáváme s bramborem, kaší nebo s bramborovým salátem a ten máme stejně nejradši.
Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X