Tisk

Špaldová mouka

 Špalda je druh pšenice, dříve při pěstování dost rozšířený, později nahrazený výnosnějšími druhy. Používá se jako běžná mouka pro pečení a vaření různých moučných jídel a moučníků. Její význam spočívá v tom, že podle různých studií posiluje imunitní systém a tím se zařazuje do skupiny potravin doporučených při zdravé výživě. K dostání je také jen ve specializovaných prodejnách.


Další pojmy slovníku:

  • Ančovičky

    S pojmem ančovičky se občas setkáváme ve starších receptech. Toto pojmenování pochází od baskických rybářů. Týká se malých rybek o velikosti cca 15...

  • Pšeničná mouka hrubá

     Tato mouka se mele z potravinářské pšenice z vnitřního zrna, kde na rozdíl od povrchu pšeničného zrna je méně bílkovin, které tvoří lepek....

  • Rýžová mouka

    Rýže je základní asijskou potravinou, proto se z ní samozřejmě vyrábějí i další produkty. Jedním z nich je i rýžová mouka. Jedná se o mouku...

  • Kefír

    Kefír je mléčný výrobek, který se vyrábí ze svařeného mléka zakvašeného kefírovým zákysem. Původní receptura přípravy tohoto nápoje pochází z...

  • Slanina

    Jako slanina nebo také špek se označuje solené či uzené vepřové sádlo. Sádlo se nechává proležet v solném roztoku a někdy se ještě následně udí....

Recepty s "Špaldová mouka":

  • Žitný chleb

    Do nádoby napřed nalijeme vodu s octem a pak teprve potom sypké směsi, ale pozor bez kvasnic tu dejte až rozdrobenou na suchou směs a dávejte pozor...



Nové příspěvky