Tisk

Špaldová mouka

 Špalda je druh pšenice, dříve při pěstování dost rozšířený, později nahrazený výnosnějšími druhy. Používá se jako běžná mouka pro pečení a vaření různých moučných jídel a moučníků. Její význam spočívá v tom, že podle různých studií posiluje imunitní systém a tím se zařazuje do skupiny potravin doporučených při zdravé výživě. K dostání je také jen ve specializovaných prodejnách.


Další pojmy slovníku:

  • Kmín

    Kmín pochází z Evropy a Asie. Je dobře známý nejen u nás, ale i v celé Evropě, kde všude dobře roste, místy i planě. V kuchyni se používají semena...

  • Šproty

    Šproty jsou menší rybky, podobající se malým sleďům. Jejich průměrná délka je asi 15 cm. Loví se v místě výskytu, tj. v Severním, Středozemním a...

  • Pudinkový prášek

    Pudinkový prášek je vyráběn ze škrobové moučky, která zajišťuje tuhnutí pudinku po uvaření a zchladnutí. Pudinkový prášek je již obohacen o...

  • Ananas

    Ananas je dužnaté plodenství mnoha drobných plodů (bobulí), které srůstají a vytvářejí tzv. nepravý plod. Rostlina pochází z Jižní Ameriky a v...

  • Brokolice

    Brokolice je blízce příbuzná květáku, ale obsahuje podstatně více vitamínů než květák, zvláště pak vitamínů C a E a provitamínu A. Brokolice je...

Recepty s "Špaldová mouka":

  • Žitný chleb

    Do nádoby napřed nalijeme vodu s octem a pak teprve potom sypké směsi, ale pozor bez kvasnic tu dejte až rozdrobenou na suchou směs a dávejte pozor...



Nové příspěvky