Jednoduchý a rychle hotový dušený špenát

Jednoduchý a rychle hotový dušený špenát
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 kg syrového špenátu
  • 0,5 kg protlaku
  • 50 g tuku
  • 0,5 cibule
  • 10 g mouky
  • 1 žloutek
  • 0,25 mléka
  • pepř
  • česnek

Postup receptu

  1. Čistě opraný špenát krátce vaříme v dostatečném množství vody, a když jsou listy měkké, scedíme, ale vodu slijeme zvlášť
  2. Špenát posekáme, nebo umeleme
  3. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme ji moukou, podlijeme vodou ze špenátu a přidáme špenátový protlak
  4. Špenát zjemňujeme mlékem, popřípadě ještě žloutkem
  5. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek
  6. Příloha je výborná vařené vejce a vařené brambory, knedlík bramborový nebo i těstoviny
Komentáře
  1. No teda?Chybí tam masox a smetana. To pak neni špenát, ale tráva bez chuti, to jse na mě nezlobte teda.

  2. Houby se u nás převážně suší, ale kamarádka mě poradila, že je mám zamrazit a to tak, že je osmahnu na cibulce, nechám zchladnout a pak je dám na mrazák a do polévek a pod maso a do guláše je to bomba a bez práce:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X