Sterilovaný salát z červené řepy

Sterilovaný salát z červené řepy
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg rybího filé
  • 2 větší cibule
  • 15 dkg anglické slaniny
  • sůl
  • koření na ryby.

Postup receptu

  1. Filé necháme zvolna rozmrznout
  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozložíme do pekáče
  3. Na cibuli naskládáme plátky anglické slaniny, na ni z obou stran osolené a okořeněné plátky ryby a překryjeme je dalšími plátky slaniny
  4. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C
  5. Pečeme asi 30 minut, až je filé propečené a slanina křupavá

Ingredience

  • 3 kg červené řepa řepy
  • 2 kg hlávkového zelí
  • 1 kg cibule
  • podle chuti jemně nastrouhaný křen
  • 30 dkg jemného krystalového cukru
  • 1/4 l oleje
  • 1/2 l octa
  • 1 nakladač Deko (nebo podobný přípravek).

Postup receptu

  1. Řepu důkladně omyjeme a neloupanou ji uvaříme doměkka
  2. Vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na plátky či kostičky Ve větší míse řepu smícháme s jemně nakrouhaným zelím, na kolečka nakrájenou cibulí a strouhaným křenem
  3. Ocet mírně zahřejeme, rozpustíme v něm Deko, procedíme a společně s olejem a cukrem přidáme k zelenině
  4. Promícháme a necháme do druhého dne proležet
  5. Pak plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 85°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X