Stříkané cukroví

Stříkané cukroví
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 25 dkg másla
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 30 dkg hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 8 dkg čokolády na vaření
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 10 dkg bílé čokolády (polevy)

Postup receptu

  1. Čokoládu na vaření rozpustíme
  2. Máslo smícháme s vanilkovým cukrem, přisypeme moučkový cukr, mouku, sůl a žloutky
  3. Dobře zpracujeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu
  4. Uložíme na 15 minut do chladu
  5. Troubu předehřejeme na 180° C – 200° C
  6. Na tvoření cukroví použijeme cukrářský sáček nebo zdobičku s hvězdicovým tvořítkem
  7. Sáček či zdobičku naplníme těstem a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme proužky dlouhé 3-4 cm
  8. Pečeme asi 10 minut
  9. Necháme zcela vychladnout
  10. Bílou čokoládu rozpustíme a cukroví v ní z jedné strany namáčíme
  11. Necháme zaschnout

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X