Tisk

Sugo

Název sugo pochází z italské kuchyně a označuje se tak speciální omáčka podávaná k vařeným těstovinám. Omáčka může být připravena velmi jednoduše z dušené zeleniny, dušených hub, sýra nebo z másla, mouky a mléka podobně jako bešamel nebo o něco složitěji z dušené směsi zelenin a jemnějšího masa. Stejný název se používá i pro pracnější omáčky z masa různých druhů, včetně ryb a zvěřiny.


Další pojmy slovníku:

  • Petržel kořenová

    Petržel je stará kulturní rostlina, která se pěstuje pro bílý a křehký kořen, podobný pastináku. Cení se pro svůj obsah vitamínů, především...

  • Hamburger

    Hamburger (nebo pouze burger) je původně americký sendvič, který je vyrobený z opečené masové placky, (může být také uzená, pařená nebo grilovaná)...

  • Sladká smetana

    Smetana je tučná část mléka. Zchladíme-li tučné mléko, usazuje se na jeho povrchu. V domácnostech se z mléka tzv. sbírala, průmyslově se...

  • Vepřové maso

    Vepřové maso patří mezi oblíbený druh masa, pro který lze použít všechny tepelné úpravy, takže se z něho připravuje dlouhá řada jídel. Bývá i...

  • Saturejka

    Saturejka je jednoletá bylina používaná jako domácí koření..Příjemně voní a má palčivou kořenitou chuť. Právě pro svoji chuť a vůni se sušené i...



Nové příspěvky