Tisk

Sugo

Název sugo pochází z italské kuchyně a označuje se tak speciální omáčka podávaná k vařeným těstovinám. Omáčka může být připravena velmi jednoduše z dušené zeleniny, dušených hub, sýra nebo z másla, mouky a mléka podobně jako bešamel nebo o něco složitěji z dušené směsi zelenin a jemnějšího masa. Stejný název se používá i pro pracnější omáčky z masa různých druhů, včetně ryb a zvěřiny.


Další pojmy slovníku:

  • Hamburger

    Hamburger (nebo pouze burger) je původně americký sendvič, který je vyrobený z opečené masové placky, (může být také uzená, pařená nebo grilovaná)...

  • Jalovec

    Jsou to plody stálezeleného stromu, který roste přirozeně na severní poloukouli a tedy i našem území. Jako koření se používají bobule, obvykle...

  • Porridge

    Porridge je obilninová kaše vařená ve vodě nebo v mléce. Kromě obilnin jako oves, pšenice, ječmen nebo kukuřice se může použít i rýže, brambory...

  • Extra virgin olivový olej (Panenský olivový olej)

    Olivový olej prodávaný pod značkou Extra virgin (extra panenský) patří k nejkvalitnějším stolním olejům. Je vyráběn z prvního lisování oliv a...

  • Oříšky kešu

    Oříšky tropického stromu ledvinovníku západního, původem z Ameriky. Oříšky rostou jednotlivě jako tvrdý výčnělek naspodu dužnatého plodu a mají...



Nové příspěvky