Suroviny

Články > Suroviny

  • Sýrový koláč Slané koláče s nejrůznějšími náplněmi jsou vždy velmi chutné. Svou oblibu si získávají především tím, že je můžeme podávat teplé, kdy jsou možná i nejlepší, ale stejně dobré jsou i studené. Poslouží jako slaný moučník nebo jako hlavní chod. Kromě masa, uzeniny a zeleniny je můžeme plnit i sýry.
  • Těstoviny a zelenina Vařené těstoviny s libovolnou zeleninou jsou vždy dobrým řešením k obědu nebo večeři. Druh těstovin si vybereme podle chuti, zeleninu z momentálně dostupných zdrojů a celkově je pak toto zdravé jídlo velmi rychle a přitom úsporně připravené. Aby také chutnalo, záleží už na pečlivosti naší přípravy a dochucení.
  • Muffiny s ovocem Muffiny, malé bochánky pečené ve speciálních formičkách, se staly oblíbeným sladkým pečivem. K jejich oblíbenosti jistě přispěl fakt, že jsou nenáročné na přípravu, jsou poměrně rychle upečené a mohou se podávat teplé ihned po upečení nebo vychladlé.
  • Vylepšený bramborák Bramboráky nejsou v české kuchyni žádnou novinkou, patří mezi základ starších českých receptů. Najdeme je sice pod různými názvy v jednotlivých krajích, ale vždy základní surovinu tvoří brambory. Bramborák nepatří zrovna mezi dietní jídla, ale i on se dá přidáním dalších surovin trochu odlehčit a především chuťově vylepšit.
  • Pangasius se zeleninou Pangasius se stal v naší kuchyni často připravovanou a oblíbenou rybou především proto, že má velmi málo kostí a tak, jak je prodáván je prakticky neobsahuje vůbec. Pangasius je sladkovodní sumcovitá ryba a proto jí nemůžeme připisovat složení ryb mořských. Chybí u ní především jód. Ale přesto se dá připravovat na různé způsoby a neuškodí ji doplnit zeleninou.
  • Vejce v pomazánce Pomazánky jsou oblíbené snad ve všech domácnostech. Dají se připravit velmi rychle, ty složitější alespoň přiměřeně rychle a nabízejí nepřeberné možnosti ve využití surovin, koření a dalších ingrediencí. Jednou z oblíbených a výživných ingrediencí do pomazánek jsou i vejce.
  • Pórek jako hlavní chod Pór, který se v podzimním období nabízí v pěkně vyvinutých stvolech s bílou i zelenou částí využíváme do polévek, pomazánek či salátů. Neméně chutný a samozřejmě i zdravý je i připravený jako hlavní chod, kdy jej připravíme buď samotný nebo s dalšími ingrediencemi a jako přílohu volíme nejčastěji brambory v různých úpravách.
  • Kuře v alobalu Na tepelnou úpravu dnes máme sice řadu kuchyňských přístrojů a různě upraveného nádobí, ale především menší domácnosti nejsou jimi vždy plně vybaveny a ani se jim nevyplatí pořizovat hrnce pomalé, parní a podobné náčiní. Pro obměnu klasické přípravy tak mohou využít osvědčené pečení v alobalu.
  • Salát ve sklenici Zeleninové saláty sterilované či nesterilované, které později upotřebíme jako přílohu nebo při přípravě jiných salátů, pomazánek či při dochucení masových jídel a polévek, můžeme konzervovat během celého roku. Ale právě teď, na podzim, máme poslední příležitost si ještě některé z nich připravit, dokud je čerstvá zelenina v nabídce.
  • 30.10.2012Teplé toasty
    Teplé toasty I v přicházejícím chladném počasí se dá připravit rychlé a jednoduché jídlo, které je přitom i teplé. Ano, jsou to teplé zapékané toasty z pečiva, kde k nim můžeme využít nejrůznějších surovin a jejich vzájemných kombinací. S pomocí koření nebo surovin tak toasty mohou být velmi pikantní, jen pikantní nebo velmi jemné.
Položek: 193, zobrazeno: 1 - 10
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Nové příspěvky