Tisk

Sušené droždí

Sušené droždí je dehydrovaný druh droždí, průmyslově vyráběné ve formě tak drobných krystalků, že připomínají prášek. Lze je používat stejně jako čerstvé droždí. Jeho výhoda spočívá v tom, že vzhledem k chybějícímu obsahu vody je trvanlivější. Musíme však mít na paměti, že pokud postupujeme podle receptu s čerstvým droždím, tak sušeného droždí je třeba dát o polovinu více. Současná balení jsou většinou obsahově vážena tak,  že jeden sáček sušeného droždí odpovídá jedno kostce čerstvého droždí. 


Další pojmy slovníku:

  • En Papillote

    Francouzský název "En Papillote" znamená v překladu "v pergamenu". Je to způsob kuchyňské úpravy, kdy se jídlo pečlivě zabalí...

  • Bujónová kostka

    Bujón je francouzský výraz pro čistý vývar z masa nebo zeleniny podávaný jako polévka. Průmyslově vyráběná bujónová kostka tento vývar nahrazuje a...

  • Sauté

    Je to způsob vaření, kdy se používá malé množství tuku v mělké pánvi, vysoká teplota a rychle se připraví všechny složky v pánvi najednou. Hlavní...

  • Cereálie

    Cereálie je souhrnný název používaný jednak pro obilniny jako takové, jednak pro druhy výrobků vyráběných z obilnin a používaných jako základ...

  • Angrešt

    Bobulové ovoce s kyselejšími plody dozrávající v průběhu léta. Čerstvý se využívá hlavně do moučníků. Jinak z něj připravujeme sladkokyselé teplé i...

Recepty s "Sušené droždí":

  • Langoše po mém

    Uděláme si těsto a to tak, že mouku, mléko, cukr, špetka soli a kvasnice smícháme dohromady a vyboucháme těsto, které dáme do velké mísy a posypeme...

  • Slepičí polévka

    Smícháme máslo se žloutkem,sýrem,moukou,droždím,strouhaným sýrem a rajským protlakem.Uhněteme těsto a vložíme do chladu nejméně na 30 minut.Z těsta...



Nové příspěvky