Tisk

Sušené droždí

Sušené droždí je dehydrovaný druh droždí, průmyslově vyráběné ve formě tak drobných krystalků, že připomínají prášek. Lze je používat stejně jako čerstvé droždí. Jeho výhoda spočívá v tom, že vzhledem k chybějícímu obsahu vody je trvanlivější. Musíme však mít na paměti, že pokud postupujeme podle receptu s čerstvým droždím, tak sušeného droždí je třeba dát o polovinu více. Současná balení jsou většinou obsahově vážena tak,  že jeden sáček sušeného droždí odpovídá jedno kostce čerstvého droždí. 


Další pojmy slovníku:

  • Badyán

    Koření ve tvaru malých hvězdiček jsou sušené plody asijského stromu podobného magnolii. Mají červenohnědou až hnědou barvu a ostrou kořennou vůni....

  • Oregano

    Tato aromatická bylinka se používá v Asii a Evropě už po staletí. Její latinský název zní origanum, proto tedy oregano. Má také hezké české jméno...

  • Flip

    Je to druh míchaného nápoje. První zmínka o něm je už z konce 17. století, kde se popisuje směs rumu, piva a cukru zahřívaná rozžhaveným železem,...

  • Stolní olej

    Jako stolní olej se označují všechny oleje, které lze použít jako potravinu, řada dalších olejů slouží pro jiné účely. Existuje řada druhů jedlých...

  • Cikorka

    Je pražený drcený kořen čekanky, a kdysi byla používána jako náhražka kávy. Na rozdíl od kávy však cikorka neobsahuje kofein, a tudíž je vhodná...

Recepty s "Sušené droždí":

  • Langoše po mém

    Uděláme si těsto a to tak, že mouku, mléko, cukr, špetka soli a kvasnice smícháme dohromady a vyboucháme těsto, které dáme do velké mísy a posypeme...

  • Slepičí polévka

    Smícháme máslo se žloutkem,sýrem,moukou,droždím,strouhaným sýrem a rajským protlakem.Uhněteme těsto a vložíme do chladu nejméně na 30 minut.Z těsta...



Nové příspěvky