Tisk

Suši (Sushi)

Je to jedno z nejznámějších japonských jídel. Suši je název pro vařenou krátkozrnnou bílou rýži ochucenou zálivkou ze speciálního octu, cukru a soli. To dokládá název suši, který v překladu znamená "kyselý". Přísady do suši jsou různé, ale samozřejmě jsou to především mořské ryby, různí mořští živočichové a zelenina. V Japonsku se z rýže suši často vytvářejí roládky, které se po svinutí vychladí a krájí na kolečka. V Japonsku se suši tradičně konzumuje tak, že se rýže nabírá a dopravuje do úst prsty.


Další pojmy slovníku:

  • Extra virgin olivový olej (Panenský olivový olej)

    Olivový olej prodávaný pod značkou Extra virgin (extra panenský) patří k nejkvalitnějším stolním olejům. Je vyráběn z prvního lisování oliv a...

  • Grapefruit

    Oblíbený druh citrusu pochází z Karibské oblasti, dnes se pěstuje všude v tropických a subtropických oblastech. Obsahuje enzymy, které povzbuzují...

  • Pšeničná mouka polohrubá

     Pšeničná mouka polohrubá je přechodem mezi moukou hrubou a polohrubou a je světlejší barvy než hrubá mouka. Je to poměrně univerzální mouka,...

  • Sýr feta

    Sýr s názvem feta je tradiční řecký sýr, podobný balkánskému sýru. Vyrábí se již velmi dlouho především z ovčího mléka a jednalo se o sýr domácí...

  • Odvar z bylin

    Jak z názvu vyplývá, odvar se získává vařením. Používá se především v případě připravování nápojů z tvrdých částí bylin, jako jsou kořeny nebo kůra...



Nové příspěvky