Tisk

Tagliatelle

V italské kuchyni jsou těstoviny tagliatelle boloňskou specialitou. Jsou to ploché, 6 mm široké stužkovité nudle, které se stejně jako ostatní těstoviny vyrábějí z tvrdé pšenice. Kromě běžného druhu se prodávají i tagliatelle verdi zelené barvy, které jsou obarvené špenátovým protlakem. V Itálii se tyto těstoviny často připravují v domácí kuchyni, u nás se kupují sušené jako polotovar. Tagliatelle se vaří stejně jako ostatní těstoviny a podávají se s různými omáčkami, od jednoduchých z mléka a másla až po složitější omáčky k masu, rybám a drůbeži.


Další pojmy slovníku:

  • Marinování

    Marinováním nazýváme máčení potravin v tekutině s kořením, někdy i se zeleninou. Účelem je nabytí větší křehkosti a výraznější chuti. Marinuje se...

  • Lasagne

    Lasagne jsou typické italské těstoviny využívané k zapékání. Na rozdíl od známých širokých nudlí jsou ještě širší, tvarově představují spíše malé...

  • Mangold

    Mangold je listová zelenina se starším domácím názvem cvikla. Podobá se řepě, ale konzumují se z něj jen nadzemní části, dužnaté řapíky a listy,...

  • Páj (Pie)

    Je to počeštělý název koláče z anglického slova "pie", které se v historických pramenech objevuje už od 12. století. Koláče pečené z...

  • Ztužený pokrmový tuk

    Ztužený pokrmový tuk je tuk, který technologickým postupem dosahuje velmi tuhé konzistence. Dříve byl také nazýván 100% tuk a pod tímto názvem se...



Nové příspěvky