Tisk

Tagliatelle

V italské kuchyni jsou těstoviny tagliatelle boloňskou specialitou. Jsou to ploché, 6 mm široké stužkovité nudle, které se stejně jako ostatní těstoviny vyrábějí z tvrdé pšenice. Kromě běžného druhu se prodávají i tagliatelle verdi zelené barvy, které jsou obarvené špenátovým protlakem. V Itálii se tyto těstoviny často připravují v domácí kuchyni, u nás se kupují sušené jako polotovar. Tagliatelle se vaří stejně jako ostatní těstoviny a podávají se s různými omáčkami, od jednoduchých z mléka a másla až po složitější omáčky k masu, rybám a drůbeži.


Další pojmy slovníku:

  • Muffin

    Jedná se o pečivo, původem z Anglie a Ameriky, pečené jako malý bochánek asi 8 cm v průměru. Na jeho pečení existují speciální formy nebo se může...

  • Široké nudle

    Široké nudle jsou těstoviny vyrobené nejčastěji z pšeničné mouky, ale může to být i jiný druh mouky, například celozrnná nebo pohanková. Široké...

  • Fritovací olej

    Jedná se o průmyslově vyráběný olej, který je vhodný pro použití ve fritovacím hrnci, neboli fritéze, ke smažení různých potravin. Fritovací olej...

  • Cibule

    Pravlastí cibule je údajně střední Asie a jejím předkem byla některá z planých česnekovitých rostlin. Dnes je cibulí pro použití v kuchyni...

  • Sašimi (Sashimi)

    Jedná se o japonské tradiční jídlo jehož název se objevuje už ve 14. století. Základem tohoto pokrmu je syrová ryba nebo jiný mořský živočich....



Nové příspěvky