Tipy

Články > Tipy

  • Losos a zelenina Losos a zelenina je velmi dobrá kombinace. Chutná, zdravá a rychle připravená. Maso z lososa je sice tučnější, přesto je však zdraví prospěšné, protože obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 3. Takže hlavně ti, kteří si je kupují v tabletách jako doplněk výživy, udělají dobře, když si místo toho připraví lososa. Losos je k dostání téměř ve všech větších prodejnách, a to buď čerstvý nebo...
  • Tvarohová bábovka Co v neděli ke kafíčku? Něco dobrého a sladkého? A nemusí to ani být vždy jen neděle nebo káva, kdy se poohlížíme po něčem takovém. Vláčná a přitom dobře upečená bábovka jako moučník nikdy nezklame. Žádanou vláčnost dodá bábovce tvaroh použitý do těsta nebo jako náplň.
  • Těstoviny se sýrovou omáčkou Občas nás těstoviny zachrání, když zrovna nevíme, co vařit. Dají se totiž připravovat jak vařené, tak i zapečené v různých obměnách. Například s masem, houbami, zeleninou či vejci i s různými omáčkami. Jednou z variant jsou i těstoviny se sýrovou omáčkou.
  • Dušené masové nudličky Chcete poměrně rychle uvařit masové jídlo? Máte doma koření, kousek uzeniny nebo sýra, houby, zeleninu či ovoce ? Pak určitě uspějete s některým z receptů na masové nudličky, které lze dusit v kastrole na plotně, v pekáčku v troubě nebo pro skutečné zrychlení v tlakovém hrnci. Receptů na výběr je nepřeberné množství, zapojit můžete i vlastní fantazii při dodržení základních zásad.
  • Biskupský chlebíček Biskupský chlebíček, který si můžeme upéct k nedělní kávě nebo k jiné příležitosti nepatří mezi příliš složité moučníky. Připravuje se z piškotového nebo třeného těsta, případně i z jiného a to buď klasicky nebo v různých obměnách, ale vždy z dostupných surovin. Takže jediná mimořádná věc, kterou potřebujeme, je chlebíčková forma. Lze ji nahradit formou na srnčí hřbet, ale to už pak máme zase...
  • Smažená játra Játra většinou připravujeme dušená nebo opékaná, ale dobře upravená smažená jsou určitě pochoutkou. Na smažení se hodí játra vepřová nebo drůbeží, hovězí játra raději upravíme jinak. Játra můžeme smažit v plátcích nebo drobně nakrájená, umletá nebo mixovaná a doplněná dalšími surovinami jako různé placičky či karbanátky.
  • Sýrová polévka Sýrová polévka, zjednodušeně sýrovka nebo také sejrovka, má mnoho předností. Především je rychle připravená a díky různým druhům použitých sýrů bývá chuťově rozmanitá. Nechybí jí bílkoviny, s přídavkem zeleniny nebo zelených natí ani vitamíny. Takže si sýrovku či sejrovku uvařte co nejdříve.
  • Sýrový koláč Slané koláče s nejrůznějšími náplněmi jsou vždy velmi chutné. Svou oblibu si získávají především tím, že je můžeme podávat teplé, kdy jsou možná i nejlepší, ale stejně dobré jsou i studené. Poslouží jako slaný moučník nebo jako hlavní chod. Kromě masa, uzeniny a zeleniny je můžeme plnit i sýry.
  • Těstoviny a zelenina Vařené těstoviny s libovolnou zeleninou jsou vždy dobrým řešením k obědu nebo večeři. Druh těstovin si vybereme podle chuti, zeleninu z momentálně dostupných zdrojů a celkově je pak toto zdravé jídlo velmi rychle a přitom úsporně připravené. Aby také chutnalo, záleží už na pečlivosti naší přípravy a dochucení.
  • Muffiny s ovocem Muffiny, malé bochánky pečené ve speciálních formičkách, se staly oblíbeným sladkým pečivem. K jejich oblíbenosti jistě přispěl fakt, že jsou nenáročné na přípravu, jsou poměrně rychle upečené a mohou se podávat teplé ihned po upečení nebo vychladlé.
Položek: 373, zobrazeno: 1 - 10
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Nové příspěvky