Tisk

Topinkovač

Topinkovač je malý elektrický kuchyňský spotřebič určený k opékání krajíců různých druhů chleba. První topinkovače se vyráběly už na přelomu 19. a 20. století. Typů topinkovačů je celá řada, ale v nejběžnějším topinkovači se vkládá jeden nebo dva krajíce mezi dvě ohřevné desky umístěné svisle nebo vodorovně, mezi kterými se chléb opéká. Při opékání se nepoužívá žádný tuk.


Další pojmy slovníku:

  • Vepřová kýta

    Vepřová kýta je část masa ze zadní nohy. Jedná se o méně tučnou svalovinu bez kostí. Má trochu delší vlákna, takže se krájí při porcování vždy přes...

  • Sójová mouka

    Sójová mouka se vyrábí z pražených sójových bobů. Samostatně se pro pečení příliš nepoužívá. Výjimku mohou tvořit některé diety. Přidává se v...

  • Špenát

    Špenát je listová zelenina vyšlechtěná z planých druhů. K přímé spotřebě se doporučuje především pro svůj obsah provitamínu A, velké množství...

  • Kachna

    Kachna má o něco tmavší a tučnější maso než kuře. Stejně jako kuře se dnes používají v kuchyni kachny z velkochovů vykrmené na optimální váhu cca...

  • Cornflake

    Cornflake jsou kukuřičné vločky neboli lupínky, které se začaly vyrábět již na konci 19. století. Konzumují se většinou k snídani a míchají se s...



Nové příspěvky