Tisk

Topinkovač

Topinkovač je malý elektrický kuchyňský spotřebič určený k opékání krajíců různých druhů chleba. První topinkovače se vyráběly už na přelomu 19. a 20. století. Typů topinkovačů je celá řada, ale v nejběžnějším topinkovači se vkládá jeden nebo dva krajíce mezi dvě ohřevné desky umístěné svisle nebo vodorovně, mezi kterými se chléb opéká. Při opékání se nepoužívá žádný tuk.


Další pojmy slovníku:

  • Čorba

    Polévka čorba se většinou označuje jako srbská, ale podobná polévka pod stejným názvem se vaří i třeba v Bulharsku. Jedná se o masovou polévku z...

  • Parmská šunka

    Parmská šunka je syrová šunka vynikající kvality, která se pod názvem prosciutto crudo konzervuje v Langhiranu u Parmy v Itálii. Význam názvu...

  • Nové koření

    Tmavé sušené bobule se podobají pepři, ale jsou větší a hladší a mají ostrou chuť a vůni. Jsou to sušené plody stálezeleného stromu pimentovníku,...

  • Zelí červené

    Červené zelí je odrůda zelí, která vytváří středně velkou kulovitou hlávku červenofialové barvy. Připravuje se obdobným způsobem jako zelí bílé....

  • Vepřová krkovička

    Vepřová krkovička je výsek vepřového masa z hřbetní části vepře za hlavou a před vepřovou pečení a prodává se většinou s kostí. Krkovička je...



Nové příspěvky