Tisk

Toustovač (Toaster)

Toustovač je malý domácí elektrospotřebič. Jedná se o kuchyňské zařízení, které slouží k přípravě toustů metodou zvanou rozpékání neboli opakované pečení. Pracuje na principu dvou elektricky ohřívaných desek, mezi než se vkládá bílý chléb nebo veka v jedné či ve více vrstvách. Při více vrstvách se podle chuti vkládá mezi plátky pečiva nějaká chutná příloha či pochutina (tvrdý sýr, salám, šunka, zelenina, vejce, tvaroh nebo pomazánka). Poloha topných desek je většinou horizontální.


Další pojmy slovníku:

  • Yzop lékařský

    Yzop je vytrvalá teplomilná rostlina, která se někdy využívá jako léčivka, ale své použití má i v kuchyni. Používají se čerstvé nebo sušené lístky,...

  • Bramborové krokety

    Bramborové krokety se připravují z vařených brambor a stejně jako hranolky se prodávají jako polotovar. Při domácí přípravě bramborového těsta se...

  • Hlíva ústřičná

    Hlíva patří mezi velmi chutné houby. Má výraznou houbovou chuť a je vonnější než žampiony. Mírnou nevýhodou je to, že je poněkud tužší a proto...

  • Topinambur

    Topinambur se ve větší míře pěstoval pro krmné účely. K vaření v kuchyni pak slouží hlízy bílé odrůdy topinamburu s bělavou nebo načervenalou...

  • Ošlejch

    Ošlejch je název pro cibuli zimní, které se někdy také říká sečka. Nepěstuje se především pro cibuli, ale pro křehké a jemné listy připomínající...



Nové příspěvky