Lahodný třešňový džem domácí výroby

Lahodný třešňový džem domácí výroby
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • 1 kg odpeckovaných třešní
  • 25–30 dkg krystalového cukru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1sáček Pektogelu

Postup receptu

  1. Omyté třešně bez stopek a pecek rozmačkáme, nebo nasekáme, a v hrnci vaříme 15–20 minut
  2. Za stálého varu přidáváme cukr
  3. Až marmeláda zhoustne (asi za 20 minut) nalijeme do směsi citronovou šťávu a s trochou cukru rozmíchaný Pektogel
  4. Krátce povaříme, naplníme do sklenic a sterilujeme 10–15 minut při 85°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X