Tradiční kynuté buchty z tvarohu plněné ovocem

Tradiční kynuté buchty z tvarohu plněné ovocem
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 3 dkg droždí
  • 7 dkg tuku krupice
  • 10 dkg rostlinného tuku
  • 1 vejce
  • sůl
  • cca 1/4 l mléka

Náplň:

  • 25 dkg měkkého tvarohu
  • 1 žloutek
  • cukr a mléko podle potřeby
  • meruňky, švestky nebo třešně

Postup receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, doprostřed do důlku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a s troškou mouky promícháme
  2. Když vzejde kvásek, přidáme sůl, vejce, zbytek cukru, rozpuštěný vlažný tuk a pomocí zbylého vlažného mléka zaděláme nepříliš tuhé těsto, které poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout
  3. Pak lžící vykrajujeme stejné kousky, roztáhneme je na placičku, kterou plníme tvarohovou náplní a vypeckovaným ovocem (na každý kousek 1/4–1/2 meruňky, půlku švestky, 4–5 třešní, apod.)
  4. Dobře zabalené buchty klademe do vymaštěného pekáče a mezi sebou je dobře promastíme
  5. Necháme dokynout, pak je ještě pomastíme na povrchu a upečeme dozlatova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X