Sváteční punč z vajec a vína

Sváteční punč z vajec a vína
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 žloutky
  • ¼ lžičky skořice
  • 8 dkg cukru
  • 4 lžičky citronové šťávy
  • 4 lžičky rumu
  • 600 ml bílého vína
  • špetka skořice na ozdobení

Postup receptu

  1. Žloutky ušleháme do světlého krému společně se skořicí, cukrem a citronovou šťávou
  2. Šleháme asi 10–15 minut
  3. Poté do krému zamícháme rum a bílé víno
  4. Směs nalijeme do hrnce a ohřejeme ji (nesmíme vařit)
  5. Punč nalijeme do sklenic, posypeme špetkou skořice a ihned podáváme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X