Vánoce

Články > Vánoce

  • Pečeme i na Silvestra I na silvestrovské oslavy přijdou k chuti drobné pečené kousky. A protože sladkého bylo dost již o vánocích, tak při této příležitosti dáme přednost slané a pokud možno i pikantnější chuti. Péci můžeme různé slané sušenky, plněné rohlíčky nebo taštičky, roládky, šneky a další tvary a to vše z různých těst. Využít můžeme také rozmanité náplně a různá koření.
  • Božíhodové menu Štědrý večer a slavnostní večer máme s úspěchem za sebou, ale svátky pokračují. Dalším svátečním dnem je Boží hod a i k němu se váží některé tradice. Je jen na nás, zda je dodržíme nebo si naopak připravíme něco jiného. Přece jenom se v posledních letech ustupuje od tučných a těžkých jídel a kdo si od nich odvykl, tak si na nich nepochutná ani o svátcích.
  • Vánoční bramborový salát Vánoční bramborový salát podávaný ke smažené rybě nebo k masovým řízkům je letitá tradice, která se ve většině domácností stále udržuje. Samotný salát se nemusí příliš lišit od salátu, který připravujeme i při jiných příležitostech. Jeho složení můžeme bez obav přizpůsobit vlastním chutím a rodinným tradicím. Pro inspiraci se můžeme seznámit s některými variantami surovin a dochucení.
  • Vánoční cukroví bez pečení Vánoční svátky se bez cukroví neobejdou. K dispozici je řada starých rodinných i těch novějších receptů , kterými se dají uspokojit chutě rodinných příslušníků i návštěvníků. A tak se peče a peče cukroví, až to plechy a trouba málem nestačí. Ale ať už máme nebo nemáme napečeno, tak je vždy ještě jeden druh cukroví, na který plech ani troubu nepotřebujeme. Ano, správně, je to nepečené cukroví.
  • Vánoční sušenky U cukroví na vánoční stůl převládá cukroví s vyšším obsahem tuku i cukru, slepované nebo plněné krémy a náplněmi a navíc zdobené i polevou. Tuku a cukru v tomto cukroví bývá více než dost a občas přijdou k chuti i jednodušší druhy sladkostí. Jedním z nich jsou i sušenky.
  • Vánoční sněhové cukroví Sněhobílé nebo barevné pusinky, malé věnečky, drobné placičky nebo laskonky, to je sněhové cukroví, někdy označované také jako pěnové. Toto lehounké cukroví z bílkového sněhu by na vánočním stole nemělo chybět. Jeho příprava je snadná, pozornost je třeba věnovat hlavně jeho dokončení velmi mírným pečením, spíše jen sušením.
  • Vánoční cukroví s kokosem Jednou z typických přísad do vánočního cukroví je strouhaný kokos. Můžeme si ho sice nastrouhat sami z dužniny kokosového ořechu, ale zřejmě dáme přednost balenému a již jemně nastrouhanému kokosu, který si koupíme v obchodě. Ušetřený čas a práci pak věnujeme výběru těch nejlepších receptů.
  • Vánoční cukroví s kakaem Kakao je ingrediencí, která se do vánočního cukroví přidává někdy v menší, někdy ve větší míře, ale bez níž se vánoční cukroví neobejde. Přidává se jednak pro zabarvení a vůni těsta, do krémů a náplní a především do polev pro polévání, namáčení nebo zdobení.
  • Vánoční cukroví s ořechy Jako vánoční cukroví se v domácnostech pečou především tradiční a oblíbené druhy, ale mezi nimi rozhodně nemůže chybět vánoční cukroví s ořechy. Cukroví bez ořechů by rozhodně nebylo ono. Ořechová chuť tak ovlivňuje nejen různé druhy těsta, ale také krémy nebo náplně. Celé nebo upravené části ořechů se používají i na zdobení.
  • 28.12.2010Slaný dort
    Slaný dort Správně, slaný dort, žádný omyl v názvu. Dort nemusí být vždycky jenom sladký. Slaným dortem někdy potěšíme i víc než sladkým, zvláště milovníky pikantnějších chutí. Slaný dort může být oživením při různých domácích sešlostech s hosty včetně silvestrovských oslav, můžeme ho připravit jako dárek při osobních výročích nebo prostě jenom tak, pro chuť.
Položek: 39, zobrazeno: 1 - 10
První strana Předchozí strana 1234Další strana Poslední strana



Nové příspěvky