Vánoční štola

Vánoční štola
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 500 g hla lžic rumu
  • dké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • půl Hery
  • 5 dkg sádlo syrové“>sádla
  • 1 tvaroh
  • 4 lžíce rumu
  • 12 dkg hrozinek
  • 12 dkg sekaných ořechů.

Postup receptu

  1. Na vále dáme dohromady všechny ingredience a uděláme z nich těsto
  2. Z toho potom tvoříme dva uzké válce, které jsou zhruba stejně dlouhé jako plech na kterém budete péct
  3. Pečeme v středně předehřáté troubě na 180°C asi na 40 minut
  4. Až je dopečeme a vyndáme z trouby, tak je ještě horké potíráme rozpuštělým máslem a vyválíme v moučkovém cukru s vanilkou
  5. Vystydlé potom obalujeme na těsno do alobalu a necháme odležet minimálně týden, lepší je ale tak 14 až 3 týdny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X