Recepty: Velikonoce

Pomineme-li jejich původní význam, velikonoce jsou symbolem jara a z gastronomického pohledu začínají první dny čerstvých bylinek a zeleniny. Zapojte svou fantazii a vytvořte pokrmy pěkně zelené a plné vitamínů. Velikonoční jídla zahrnují potraviny, jako jsou např. vejce, jež upravujeme na mnoho způsobů. Připravují se z nich vaječné saláty, pomazánky, zapékají se do masových rolád, přidávají do zeleninových aspiků nebo se jednoduše plní nádivkou. A nesmíme zapomenout ani na tradičního beránka či mazanec. Beránek se peče většinou z piškotového nebo tvarohového těsta (může být i obyčejné těsto na bábovku) a zdobí se cukrem nebo čokoládovou polevou. Mazanec je z těsta kynutého a na jeho dohotovení můžeme použít např. štípané mandle a sypat moučkovým cukrem.







Položek: 157, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Velikonoce:
  • Velikonoce s králičím masem
    Velikonoce s králičím masem    Králík na velikonočním stole nejčastěji pocházel z domácích chovů. Dnes jej nabízejí i velké obchody jako chlazené nebo mražené maso. Výhodou je, že králík je s..
  • Velikonoční pečivo z kynutého těsta
    Velikonoční pečivo z kynutého těsta Na dny těsně před velikonočními svátky bývalo ve zvyku péci i drobné velikonoční pečivo z kynutého těsta. Nejznámější jsou jidáše nebo také jidášky, což jsou tv..
  • Velikonoční pečivo
    Velikonoční pečivo Velikonoce jsou jen o něco málo méně náročné na pečení než svátky vánoční. Nejčastějším pečivem, které se objevuje na velikonočním stole je kulatý mazanec nebo ..


Nové příspěvky
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...
  • Pečené kuře a la kachna
    Říká se s kachními, nikdy jsem neslyšela s kačeními...........
  • Luxusní dort
    Je to lehký dort a jsem moc ráda že jsem ho mohla vyzkoušet je moc dobrý určitě ho ještě udělám....
  • No, nevím....
    Zkoušela jsem, nadšení jsme nebyli. Je to strašně jemné, hodně pudinkové a "mokrá" poleva typu...