Recepty: Velikonoce

Pomineme-li jejich původní význam, velikonoce jsou symbolem jara a z gastronomického pohledu začínají první dny čerstvých bylinek a zeleniny. Zapojte svou fantazii a vytvořte pokrmy pěkně zelené a plné vitamínů. Velikonoční jídla zahrnují potraviny, jako jsou např. vejce, jež upravujeme na mnoho způsobů. Připravují se z nich vaječné saláty, pomazánky, zapékají se do masových rolád, přidávají do zeleninových aspiků nebo se jednoduše plní nádivkou. A nesmíme zapomenout ani na tradičního beránka či mazanec. Beránek se peče většinou z piškotového nebo tvarohového těsta (může být i obyčejné těsto na bábovku) a zdobí se cukrem nebo čokoládovou polevou. Mazanec je z těsta kynutého a na jeho dohotovení můžeme použít např. štípané mandle a sypat moučkovým cukrem.







Položek: 157, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Velikonoce:
  • Velikonoční masová roláda
    Velikonoční masová roláda K obědu o velikonočních svátcích se podává maso v různých podobách. Nejčastěji to však bývá maso pečené a to pečené buď samotné nebo s dalšími ingrediencemi. Tr..
  • Velikonoční pečení
    Velikonoční pečení Velikonočním svátkům by určitě mnoho chybělo, kdyby se neupeklo něco dobrého. Druhy pečiva nebo cukroví vybíráme podle obliby tak, aby byli strávníci potěšeni, ..
  • Na velikonoce mazanec nebo věnec
    Na velikonoce mazanec nebo věnec Podobným symbolem, jako je pro vánoční svátky vánočka, je na pro velikonoční svátky mazanec. Obě tradiční pečiva se odlišují jen tvarem, kynuté těsto bývá stejn..


Nové příspěvky