Recepty: Velikonoce

Pomineme-li jejich původní význam, velikonoce jsou symbolem jara a z gastronomického pohledu začínají první dny čerstvých bylinek a zeleniny. Zapojte svou fantazii a vytvořte pokrmy pěkně zelené a plné vitamínů. Velikonoční jídla zahrnují potraviny, jako jsou např. vejce, jež upravujeme na mnoho způsobů. Připravují se z nich vaječné saláty, pomazánky, zapékají se do masových rolád, přidávají do zeleninových aspiků nebo se jednoduše plní nádivkou. A nesmíme zapomenout ani na tradičního beránka či mazanec. Beránek se peče většinou z piškotového nebo tvarohového těsta (může být i obyčejné těsto na bábovku) a zdobí se cukrem nebo čokoládovou polevou. Mazanec je z těsta kynutého a na jeho dohotovení můžeme použít např. štípané mandle a sypat moučkovým cukrem.







Položek: 157, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Velikonoce:
  • Velikonoční nádivka
    Velikonoční nádivka Jedním z tradičních jídel je velikonoční nádivka. Podávala se samostatně buď v sobotu nebo jako doplněk masového jídla v hlavních svátečních dnech. Její názvy s..
  • Rychlé zavářky do polévky
    Rychlé zavářky do polévky    Zvláště v jarním a letním období vynecháváme tučnější a hlavně pracnější polévky a připravujeme spíše jen lehčí masové nebo zeleninové vývary. Ale vývar sám o s..
  • Velikonoční slavnostní řezy
    Velikonoční slavnostní řezy Sladké řezy ze všech možných druhů těst a s neméně různorodými náplněmi, polevami a zdobením jsou moučníkem, který při dobrém výběru a organizaci většinou ani n..


Nové příspěvky