Luxusní nádivka s kopřivami na velikonoční stůl

Luxusní nádivka s kopřivami na velikonoční stůl
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 6 housek nebo rohlíků
  • 15 dkg šunky
  • 15 dkg žampionů
  • 4 dl vody
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 4-5 vajec
  • 1 lžíce oleje
  • 1 paprika
  • 3 stroužky česneku
  • hrst kopřiv
  • bazalka
  • dobromysl
  • sůl
  • trochu strouhanky
  • kousek másla

Postup receptu

  1. Ve 4 dl vody krátce povaříme bujonovou kostku, odstavíme a necháme vychladnout
  2. Starší housky (nebo rohlíky) nakrájíme na kostky, přidáme na nudličky nakrájenou syrovou papriku, zalijeme bujónem a necháme odstát
  3. Žampiony očistíme, na lžíci oleje krátce orestujeme a ke konci k nim přidáme i najemno nakrájenou šunku a vše opečeme
  4. Kopřivy důkladně propláchneme, spaříme v horké vodě, odstraníme stonky a nasekáme nadrobno
  5. Do nakrájených housek vmícháme opečené žampiony se šunkou, nasekané kopřivy, žloutky, prolisovaný česnek, koření a podle chuti osolíme
  6. Řidší hmotu zahustíme strouhankou podle potřeby
  7. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
  8. Hmotu rozetřeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, poklademe plátky másla a upečeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X