Velikonoční nádivka s uzeným masem

Velikonoční nádivka s uzeným masem
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg vařeného uzeného masa
  • 6 vajec
  • 1/8 l mléka
  • několik lžic vývaru z masa
  • 6 žemlí
  • sekaná petrželka
  • hrst mladých kopřiv
  • mletý pepř
  • podle chuti muškátový květ
  • sůl
  • sádlo na vymazání.

Postup receptu

  1. Žemle nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je několika lžícemi vývaru z masa, přidáme vařené uzené maso nakrájené na kostičky, sekanou petrželku, hrst mladých kopřiv, osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ
  2. Vajíčka rozkvedláme s mlékem a směs zalijeme
  3. Promícháme a necháme chvilku stát
  4. Pekáč vymažeme sádlem, směs do něj urovnáme a zvolna pečeme dočervena
  5. Nádivku podáváme teplou s dušeným špenátem nebo studenou s hlávkovým salátem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X