Velikonoční nádivka se zeleninou

Velikonoční nádivka se zeleninou
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 6 rohlíků
  • 1,5-2 hrnky mléka
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší hlávka kapusty (můžeme nahradit hlávkovým zelím, květákem, apod).
  • 1 hrnek kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), kterou buď uvaříme a nakrájíme na kostičky nebo syrovou nahrubo nastrouháme na nudličky
  • sůl
  • muškátový květ
  • 15 dkg anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 10 dkg sýra
  • 2 lžíce másla.

Postup receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky, zalijeme je vlahým osoleným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a necháme stát nejméně půl hodiny, aby nasákly
  2. Pak je okořeníme muškátovým květem a prolisovaným česnekem
  3. Kapustu uvaříme vcelku v osolené vodě
  4. Necháme okapat, pokrájíme na tenké nudličky a promícháme s kořenovou zeleninou, nadrobno pokrájenou cibulí, na nudličky pokrájenou slaninou a na menší kostičky pokrájeným sýrem
  5. Do rohlíků vmícháme tuhý sníh z bílků a polovinu rozložíme do tukem vymazaného pekáče
  6. Na rohlíky navršíme zeleninovou směs a poklademe zbývajícími rohlíky
  7. Pokapeme rozehřátým máslem a upečeme dozlatova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X