Nejlepší recepty na obložené chlebíčky

Dokážete si představit rodinnou oslavu bez chlebíčků? Tato chuťovka je stálicí kuchyní již řadu let, během kterých vzniklo nesčetně variant. Ať už chcete obléci chlebíčky do moderního hávu, nebo jste spíše příznivci klasiky, svůj způsob si najdete.

Nejčastěji používaným podkladem pro obložené chlebíčky je bílá veka veka nakrájená na plátky. Můžeme si ji koupit, ale není problém si ji upéci doma. Celkem bezpracná je její příprava pro majitele domácích pekáren. Kromě veky krájíme rohlíky, bagety a housky na příčné plátky a máme tak podklad pro malé chlebíčky, pro které se u nás vžil výstižný název jednohubky.

Inspirujte se při výběru ingrediencí na chlebíčky:

  • domácí pomazánka
  • plátky uzeného nebo pečeného masa
  • jemně nakrájená uzenina
  • rybí maso
  • sýry
  • klobásy
  • vařené vejce
  • čerstvá nebo sterilovaná zelenina

Uvedené přísady lze libovolně kombinovat, dle vaší chuti, ve většině případů se nespletete. Pokud se raději držíte zavedených a osvědčených receptů, vyzkoušejte následující postupy.

1. Recept na chlebíčky se sýrovou pomazánkou

Vynikající česneková sýrová pomazánka je natolik chutná a dominantní, že ji stačí ozdobit pouze kouskem nakládané okurky.

INGREDIENCE

  • 2 veky
  • 200 g tvrdého sýra
  • 200 g pomazánkového másla
  • 200 g majonézy (pro lehčí verzi jogurtu)
  • 3 stroužky česneku
  • mléko na doředění pomazánky

POSTUP

  1. Veky nakrájíme na plátky.
  2. Sýr nastrouháme nahrubo a vložíme do mísy.
  3. Přidáme pomazánkové máslo a majonézu.
  4. Česnek prolisujeme a přidáme k ostatním ingrediencím.
  5. Pomazánku mícháme, dokud se ingredience nespojí (můžeme doředit trochou mléka).
  6. Plátky veky namažeme pomazánkou.
  7. Dozdobíme a servírujeme.

Hotový skvělý recept na chlebíčky se sýrovou pomazánkou.

Tip: chlebíčky můžete dozdobit i plátkem jablka nebo kuličkou hroznového vína. Kontrastní chutě tvoří skvělou kombinaci.

2. Recept na chlebíčky s vlašským salátem

Retro chlebíčky, které všichni milujeme. Záchrana, když se návštěva ohlásí až na poslední chvíli.

INGREDIENCE

POSTUP

  1. Veky nakrájíme na plátky.
  2. Plátky namažeme vlašským salátem.
  3. Na každý chlebíček dáme kus šunky a plátek vařeného vejce.
  4. Dozdobíme kusem nakládané okurky.

Hotové chlebíčky s valšským salátem. Skvělý recept.

3. Recept na chlebíčky s celerovou pomazánkou

Ingredience na přípravu pomazánky pravděpodobně naleznete na vaší zahrádce. Skvěle vypadající zdravé chlebíčky, které již není třeba příliš zdobit.

INGREDIENCE

  • 2 veky
  • 200 g celeru nastrouhaného nahrubo
  • 200 g mrkve nastrouhané nahrubo
  • 100 g majonézy
  • 100 g řeckého jogurtu
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  1. Veky nakrájíme na plátky.
  2. Ostatní ingredience smícháme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Plátky veky namažeme celerovou pomazánkou.
  4. Servírujeme.

Hotový skvělý ozdobený chlebíček s celerovou pomazánkou.

5 tipů, jak zdobit a servírovat chlebíčky

  • Máme rádi barvy. Při zdobení si hrajeme s kontrastem. Kombinujeme například bílou pomazánku, červené rajče a zelenou okurku.
  • Hrajeme si s tvary. Z uzeniny vytváříme kornoutky.
  • Na zeleninu použijeme různá vykrajovátka. Ať se ani okurka nenudí.
  • Při mazání chlebíčků jsme opatrní a nepřesahujeme kraje. Nikdo nechce zapatlané prsty.
  • Chlebíčky předkládáme na různých větších talířích a tácech pěkně narovnané. Máme-li více druhů, pak je skládáme do kontrastních řad.

Představili jsme vám tři klasické recepty na chlebíčky, ať vám chutná!

Před samotným servírováním je vhodné nechat chlebíčky uležet v chladu, chutě se lépe spojí.

Vyzkoušejte také tvarohovou pomazánku na chlebíčky.

 

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *