Nejlepší pohoštění na velikonoční svátky

Velikonoce jsou svátky, kdy se celá rodina setká u stolu. Zároveň je to i období potkávání sousedů a přátel. Tak nějak se předpokládá, že po ruce bude vždy nějaké drobné občerstvení a trocha alkoholu. Hospodyňky se předhánějí, kdo upeče lepšího beránka a lépe nazdobí domácnost. Co však přijde k chuti je i drobné slané pohoštění.

Nasaďte si pomyslnou korunu královny velikonoční kuchyně a pojďte vykouzlit to nejlepší pohoštění. Příprava není náročná a hravě ji zvládnete do půl hodiny.

Podávat můžeme:

  • zapečené tousty
  • chlebíčky
  • jednohubky
  • slané záviny
  • saláty
  • obložené mísy
  • a další

Inspirujte se následujícími recepty, koledníci již klepou na dveře.

1. Velikonoční pohoštění pro milovníky Nivy – slaný závin

Pochutnejte si na křehkém závinu se sýrovou náplní. Zmizí ze stolu jako první.

INGREDIENCE na 2 nohavice

  • 1 listové těsto
  • 300 g Nivy
  • 250 g šunky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce

POSTUP

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  2. Listové těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme.
  3. Poklademe plátky šunky.
  4. Nivu rozmačkáme vidličkou a promícháme se zakysanou smetanou.
  5. Přidáme prolisovaný stroužek česneku.
  6. Těsto se šunkou zabalíme a vzniknou nám 2 nohavice.
  7. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby.
  8. Pečeme přibližně 30 minut.
  9. Podáváme teplé i studené.

Nejlepší velikonoční pohoštění - recept na slaný závin

Tip: pro jarní vzhled můžete přidat i špenát.

2. Velikonoční pohoštění na poslední chvíli – jednohubky

Jednohubky nikdy nezklamou. Kombinace česneku a jablka vás dostane.

INGREDIENCE na 10 rohlíků

  • 10 rohlíků
  • 2 pomazánková másla
  • 100 g tvrdého sýra
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml mléka
  • 3 jablka

POSTUP

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka.
  2. Připravíme si pomazánku.
  3. Do mísy dáme dvě pomazánková másla a naředíme trochou mléka tak, aby se s nimi lépe pracovalo.
  4. Přidáme prolisované stroužky česneku a promícháme.
  5. Sýr si nastrouháme nahrubo a vmícháme do pomazánky.
  6. Pokud se nám pomazánka zdá příliš tuhá, můžeme ještě přidat mléko.
  7. Pomazánku klademe vidličkou na jednohubky.
  8. Jablka nakrájíme na tenké plátky a každá plátek ještě přepůlíme.
  9. Jednohubky ozdobíme jablkem a podáváme.

Výborné velikonoční pohoštění - recept na jednohubky

Tip: vypusťte svoji kreativitu.

3. Velikonoční pohoštění pro slavnostní tabuli – obložené chlebíčky

Chlebíčky se báječně vyjímají na velikonočním stole. Čím barevněji je obložíme, tím hravěji stůl působí.

INGREDIENCE

  • 1 veka
  • máslo
  • 4 uvařená vejce
  • 250 g cherry rajčat
  • 50 g šunky
  • 50 g suchého salámu
  • 100 g plátkového sýra
  • 1 sklenice nakládaných okurek
  • 1 hrst petrželky

POSTUP

  1. Veku nakrájíme na plátky.
  2. Plátky veky pomažeme máslem.
  3. Vejce nakrájíme na plátky.
  4. Na každý chlebíček patří nejprve čtvrtina plátku sýra.
  5. Poté přidáme ruličku šunky nebo suchého salámu.
  6. Ozdobíme plátkem vejce a polovinou rajčátka nebo plátkem nakládané okurky.
  7. Tečka na závěr je zelená petrželka.
  8. Podáváme.

Nejlepší velikonoční pohoštění - recept na obložené chlebíčky

Tip: podívejte se, jak se zdobí chlebíčky.

 

Představili jsme vám tři recepty na skvělé a rychlé velikonoční pohoštění.

Pro podávání pohoštění se snažíme především upravit stůl v souladu s velikonočním obdobím. Využijeme k tomu textilních doplňků jako jsou ubrusy a ubrousky, a vše se snažíme doplnit svěží jarní výzdobou.

Když k tomu přidáme pěkné talíře, vhodné nápoje a dobrou náladu, tak krátké velikonoční svátky prožijeme v příjemné pohodě.

Vyzkoušejte také recept na výtečné slané preclíky.

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *