Vynikající recepty na sladké řezy na Velikonoce v 9 variantách. Jakou vyzkoušíte jako první?

Řezy by měly být jednak snadné, protože máme dost práce s celou řadou dalších pokrmů, a jednak zdobné, protože jde o pečení slavnostní.

Jaké řezy na velikonoční svátky?

Vybrat si můžete z následujících 9 snadných receptů na velikonoční sladké řezy. Letos to půjde hladce!

Ořechové velikonoční řezy

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kakaa
  • 80 g kvalitní čokolády na vaření
  • 4 ks vajec

Ingredience na krém

  • 120 g másla
  • 80 g cukru
  • 80 g sekaných mandlí
  • 1/2 lžičky rumu
  • 50 g celých mandlí na posyp
  • 50 g vlašských ořechů

Postup

  • Cukr vyšleháme šlehačem se žloutky.
  • Vmícháme trochu oleje, kakao, mouku, nastrouhanou čokoládu, namleté ořechy a sníh z bílků.
  • Pečeme 40 minut při 180º C.
  • Korpus nařežeme na pláty.
  • Všechny ingredience na krém vyšleháme. Vmícháme mandle.
  • Pláty korpusu poslepujeme krémem.
  • Trochu krému si necháme i na vršek řezů.
  • Dozdobíme šlehačkou, malými barevnými bonbonky, kupovanými dekoracemi.
Recept na ořechové sladké řezy

Jahodové řezy k Velikonocům

Pro milovníky jahodových dezertů jsme připravili báječný recept na řezy s jahodami. Nezbyde ani kousek!

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 3/4 kg jahod na plátky
  • 200 g cukru
  • 5 vajec
  • 5 lžic oleje
  • prášek do pečiva

Ingredience na krém

  • smetana ke šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • 120 g tvarohu

Ingredience na želé

  • 400 g jahod
  • 6 plátků želatiny
  • 3 lžíce cukru

Postup

  • Vyšleháme cukr se žloutky a přidáme olej, kávu a mouku s kypřícím práškem.
  • Vmícháme sníh z bílků.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme 40 minut při 175º C.
  • Smetanu vyšleháme se ztužovačem a tvaroh vmícháme.
  • Korpus potřeme krémem.
  • Plátky želatiny vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 10 minut stát, dokud želatina nenabobtná
  •  Asi 2/3 očištěných jahod vložíme do mixéru, přidáme cukr a společně rozmixujeme na hladký krém.
  •  Nabobtnalou želatinu vymačkáme a vložíme do šálku, který zakryjeme fólií, postavíme do mikrovlnné trouby, želatinu opatrně, při nižším výkonu trouby, necháme rozpustit, pak ji ihned přimícháme k rozmixovaným jahodám.
  • Zbylé jahody nakrájíme na plátky a rozdělíme je do čtyř vychlazených hlubokých talířů, skleniček nebo misek, zalijeme je připraveným jahodovým želé a necháme trošku ztuhnout v lednici, poté poklademe na moučník.
  • Uchováváme v lednici maximálně 24 hodin.
Recept na jahodové sladké řezy

Máme pro vás spoustu dalších receptů na vynikající jahodové řezy, které si zamilujete!

Medové řezy na Velikonoce

Vyzkoušejte tyto medovníkové řezy s krémem, po kterých se budete ještě dlouho olizovat. Příprava je opravdu jednoduchá a zvládne ji každý!

Ingredience na těsto

  • 200 g cukru
  • 150 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • prášek do pečiva
  • 1 lžíce skořice

Ingredience na krém

  • 2 l mléka
  • 150 g medu
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 žloutek
  • 250 g másla

Postup

  • Žloutek vyšleháme s cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku s práškem do pečiva, skořici a sníh z bílků.
  • Těsto přelijeme do formy.
  • Pečeme v předehřáté troubě při 180º C asi 35 minut.
  • Po upečení dáme  vychladnout, potom rozřežeme na pláty.
  • V mléce rozmícháme med, vanilkový prášek a žloutek.
  • Vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí.
  • Do vychladlé směsi vmícháme máslo.
  • Jednotlivé pláty korpusu pospojujeme krémem.
  • Uchováváme v lednici maximálně 24 hodin.
  • Sypeme kakaem, capuccinem, skořicí nebo strouhanou čokoládou.
  • Na vršek řezů se hodí barevní konfekční vajíčka nebo kuřátka.
Recept na medové sladké řezy

Rychlé banánové řezy

Inspirovat se můžete také tímto receptem na úžasné řezy s banánem. Pokud máte doma přebytek banánů nebo už pomalu hnědnou :), spotřebujte je do této dobroty!

Ingredience na těsto

  • 160 g polohrubé mouky
  • 160 g cukru
  • 4 vejce
  • 4 PL oleje

Ingredience na 1. krém

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 smetana ke šlehání
  • 20 g moučkového cukru

Ingredience na 2. krém

  • 300 ml mléka
  • 1 banánový pudink
  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g másla
  • 1 vanilkový cukr

Ingredience na náplň

  • 8 banánů
  • citronová šťáva
  • hrnek lesního ovoce

Postup

  • Cukr ušleháme se žloutky, přidáme olej a mouku a sněhový bílek.
  • Dáme péct do trouby. Pečeme při 175º C 40 minut.
  • Z tvarohu a smetany a trochy moučkového cukru vyšleháme bílý krém.
  • Uvaříme pudink dle návodu a zatepla do něj vmícháme cukr a máslo. Vyšleháme druhý krém.
  • Vychlazený korpus rozřízneme na 3 pláty. Na spodní a vrchní plát namažeme první krém.
  • Pokryjeme ho kolečky banánu a jemně zastříkáme citronovou šťávou.
  • Na prostřední plát namažeme druhý krém a pak navršíme lesní ovoce.
Recept na bananové řezy

Sváteční karamelové řezy

Po téhle dobrotě po vás všichni budou chtít recept! Pokud milujete karamel, jsou tyto řezy těmi pravými pro vás.

Ingredience na těsto

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 1 hrnek strouhaných jablek
  • 5 ks vajec
  • 4-5 PL oleje
  • 5 PL mléka
  • kypřící prášek

Ingredience na krém

  • 3 lžíce zakysané smetany
  • kelímek smetany ke šlehání
  • vanilkový cukr

Ingredience na karamel

  • 1 Salko
  • 50 g másla

Postup

  • Máslo, cukr a žloutky utřeme po pěny. Přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků.
  • Těsto nalijeme na plech a pečeme 40 minut při 180º C.
  • Ze smetany a kysané smetany vyšleháme bílý krém.
  • Karamel připravíme tak, že konzervu salka vaříme ponořenou ve vodě asi 2 hodiny. Po zchladnutí vyšleháme s máslem.
  • Po vychladnutí korpus horizontálně rozřízneme a spojíme vrstvou bílého krému.
  • Vršek dozdobíme karamelem.
  • Dáme do lednice vychladit na 2 hodiny.
Lahodné řezy z karamelu.
Zdroj: cafesucrefarine.com

Kokosové řezy

Máte rádi kokos a vše z něj? Vyzkoušejte tyto velikonoční řezy z kokosu a už nebudete chtít péct nic jiného!

Ingredience

  • 150 g polohrubé mouky
  • 50 g kokosové moučky
  • 200 g cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 4 ks vajec

Ingredience na krém

  • 50 g másla
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 90 g krupicového cukru
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 50 g kokosu na posyp

Postup

  • Cukr vyšleháme šlehačem se žloutky.
  • Vmícháme trochu oleje, kokosovou moučku, mouku a sníh z bílků.
  • Korpus pečeme asi 35 minut při 180º C.
  • Všechny ingredience na krém vyšleháme do hladka.
  • Vychladlý korpus potřeme krémem a posypeme strouhaným kokosem.
  • Vršek dozdobíme hnízdečky ze šlehačky nebo kupovanými dekoracemi.

Recept na sladké velikonční kokosové řezy

Zachutnal vám tento dezert? Inspirujte se našimi 6 recepty na kokosové řezy.

Jablečné řezy na svátky

Jablíček máme většina z nás doma dost. Proč je nevyužít a neupéct si z nich báječné řezy s jablky? Zkusit je můžete upéct i z hrušek!

Ingredience na těsto

  • 120 g másla
  • 50 g cukru
  • 120 g mouky
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek strouhaných jablek

Ingredience na náplň

  • 2 ks jablek
  • 2 PL mouky
  • 2-3 PL cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 120 g tvarohu

Postup

  • Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, máslo, vanilkový cukr a sníh z bílků.
  • Vmícháme strouhané jablko.
  • Těsto rozdělíme na 2 části, polovinu vylijeme na vymazaný plech, druhou necháme stranou.
  • Z tvarohu a dalších ingrediencí na náplň vyšleháme krém, kterým polijeme první část těsta.
  • Druhou částí těsta přelijeme krém.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 175º C asi 40 minut.
  • Zdobíme veselými hnízdečky pro kuřátka nebo jinými velikonočními motivy.
Recept na jablkové sladké řezy

Tvarohové řezy na Velikonoce

Hledáte jednoduchý recept na sladkou tečku ke kávě? Vyzkoušejte naše řezy z tvarohu, které zvládne opravdu každý!

Ingredience na těsto

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • prášek do pečiva
  • 4 PL oleje
  • 5 PL mléka
  • 4 ks vajec

Ingredience na krém

  • 1 měkký tvaroh
  • 1 smetana ke šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • 150 g jahod

Postup

  • Vyšleháme cukr se žloutky a přidáme olej, kávu a mouku s kypřícím práškem.
  • Vmícháme sníh z bílků.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme 40 minut při 175º C.
  • Vyšleháme smetanu, tvaroh a ztužovač šlehačky s jahodami v hladký, hustý krém
  • Korpus rozřežeme na pláty a poslepujeme krémem nebo pouze navršíme krém na korpus.
  • Krém: Vyšleháme smetanu, tvaroh a ztužovač šlehačky s jahodami v hladký, hustý krém.
  • Vychladíme 2 hodiny v lednici.
Velikonoční řezy s pudinkem a posypané cukrem.
Zdroj: omgchocolatedesserts.com

Pudinkové velikonoční řezy

Inspirujte se těmito řezy s pudinkem. Můžete moučník obohatit jakýmkoli ovocem, které máte po ruce.

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • prášek do pečiva
  • 5 PL oleje
  • 3 vejce
  • hrst pistáciových oříšků
  • litr mléka
  • 2 pistáciové pudinky
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • vanilkový cukr
  • 1 smetana na šlehání
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

  • Cukr vyšleháme se žloutky a vmícháme mouku s práškem do pečiva.
  • Přidáme bílkový sníh.
  • Vše vlijeme do pečící formy a pečeme 35 minut při 175º C.
  • Mezitím uvaříme 2 pistáciové pudinky a vyšleháme je s máslem.
  • Pudink vylijeme na korpus.
  • Navrch dáme sněhovou čepici ušlehanou ze smetany, zakysané smetany, citronové šťávy a vanilkového cukru
  • Každý kousek dozdobíme pistáciovými oříšky a dáme chladit na 2 hodiny do lednice.

K těmto dezertům se hodí i báječná káva. Mrkněte, jak si v její přípravě vedou kávovary Jura z naší recenze.

Velikonoční krémy na moučníky

K ovoci se hodí jemné krémy. Máslové krémy se proto snažíme odlehčit nastavením pudinkem nebo moučnou kaší. Ještě lehčí a chuťově možná i lepší je podíl másla omezit a nahradit jej tvarohem či pomazánkovým máslem.

I tyto krémy můžeme nastavovat pudinkem nebo do nich vmíchat ušlehanou šlehačku se ztužovačem. A konečně to jsou samotné pudinkové krémy spojené se zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Krémy dochucujeme podle chuti – ovocem, čokoládou, kakaem, ořechy apod.

Recepty na velikonoční řezy

Poleva na velikonoční řezy

Řezy zdobíme polevou různých typů a chutí. Pokud nepoléváme navršený krém, ale upečené těsto, tak je vhodné je předem trochu potřít džemem nebo marmeládou, zamezíme tak vsáknutí polevy zvláště do třených nebo piškotových těst.

Záležet si pak dáme zejména na konečné úpravě, včetně rovnoměrného krájení čtvercových, obdélníkových či jiných tvarů.

Pro zajímavé sladké polevy navštivte naše další články s recepty.

Jaké jsou ty vaše řezy? Pochlubte se přátelům na sociálních sítích!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X