Tisk

Vepřová hlava

Vepřová hlava se prodává částečně očištěná a bez mozečku. Jde o speciální masovou část z vepře používanou při domácím vaření jen výjimečně. Vařená se podává jako ovar s hořčicí nebo křenem. Kromě toho se uvařená a nakrájená na kousky využívá jako základ při přípravě domácích tlačenek, domácích jaterniček nebo rosolovitých huspenin (sulců). Podobné využití má i při průmyslově výrobě uzenářských výrobků.  


Další pojmy slovníku:

  • Černý pepř mletý

    Tmavé a svraskalé kuličky pepře se melou na jemný prášek, kterým se koření řada různých pokrmů. Mletý pepř se vyrábí i průmyslově a v mleté formě...

  • Sójová mouka

    Sójová mouka se vyrábí z pražených sójových bobů. Samostatně se pro pečení příliš nepoužívá. Výjimku mohou tvořit některé diety. Přidává se v...

  • Macerace

    Macerací se nazývá postup, při kterém se potraviny máčí v tekutině, aby změkly, případně, aby se zbavily nežádoucího pachu. Tak se třeba máčí...

  • Kefír

    Kefír je mléčný výrobek, který se vyrábí ze svařeného mléka zakvašeného kefírovým zákysem. Původní receptura přípravy tohoto nápoje pochází z...

  • Vepřová kotleta

    Vepřová kotleta je maso z hřbetní části vepře a je vlastně součástí části, která se nazývá pečeně nebo také karé. Z libovější části se pak...

Recepty s "Vepřová hlava":

  • Jaternicový prejt

    Všechno maso uvaříme a necháme trochu vychladnout. Potom rozebereme, jazyk sloupneme a očistíme, a vše posekáme nadrobno nebo umeleme nahrubo...

  • Domácí tlačenka

    Srdce rozkrojíme, vykrájíme z něj žilky a s hlavou, nožičkou, jazykem, kolenem nebo kůžemi uvaříme společně s pepřem a kořenovou zeleninou v menším...



Nové příspěvky