Tisk

Vepřová hlava

Vepřová hlava se prodává částečně očištěná a bez mozečku. Jde o speciální masovou část z vepře používanou při domácím vaření jen výjimečně. Vařená se podává jako ovar s hořčicí nebo křenem. Kromě toho se uvařená a nakrájená na kousky využívá jako základ při přípravě domácích tlačenek, domácích jaterniček nebo rosolovitých huspenin (sulců). Podobné využití má i při průmyslově výrobě uzenářských výrobků.  


Další pojmy slovníku:

  • Čekanka salátová

    Čekanka salátová pochází z Evropy a západní Asie. Z této čekanky se využívají vybělené listové puky, které slouží jako pochoutková zelenina pro...

  • Vepřová hlava

    Vepřová hlava se prodává částečně očištěná a bez mozečku. Jde o speciální masovou část z vepře používanou při domácím vaření jen výjimečně. Vařená...

  • Čočka

    Čočka patří mezi oblíbené a již velmi dlouho používané luštěniny. Pochází z přední Asie a její obsah rostlinných bílkovin ji řadí na třetí místo...

  • Cibule

    Pravlastí cibule je údajně střední Asie a jejím předkem byla některá z planých česnekovitých rostlin. Dnes je cibulí pro použití v kuchyni...

  • Vepřová kýta

    Vepřová kýta je část masa ze zadní nohy. Jedná se o méně tučnou svalovinu bez kostí. Má trochu delší vlákna, takže se krájí při porcování vždy přes...

Recepty s "Vepřová hlava":

  • Domácí tlačenka

    Srdce rozkrojíme, vykrájíme z něj žilky a s hlavou, nožičkou, jazykem, kolenem nebo kůžemi uvaříme společně s pepřem a kořenovou zeleninou v menším...

  • Jaternicový prejt

    Všechno maso uvaříme a necháme trochu vychladnout. Potom rozebereme, jazyk sloupneme a očistíme, a vše posekáme nadrobno nebo umeleme nahrubo...



Nové příspěvky