Luxusní recepty na zapékané kotletky na 6 různých způsobů. Vyzkoušejte je všechny!

Chcete připravit jednoduchou a zároveň vynikající večeři s masem?

Už vám dochází inspirace?

Pak se inspirujte našimi skvělými recepty na zapečené kotlety 6x jinak!

S houbovou omáčkou, se sýrem a třtinovým cukrem nebo radši s dijonskou hořčicí?

U nás si každý vybere!

Pečené vepřové kotlety po Italsku

Lahodné vepřové kotlety pečené na bramborách, cibuli, fenyklu, česneku a spoustě bylinek jsou skvělým pokrmem, který se zapíše mezi vaše oblíbená jídla!

Ingredience

  • 1 polévková lžíce plus 1 lžička olivového oleje
  • 2 střední cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 malý fenykl
  • 4 (2,5 – 4 cm tlusté) vepřové kotlety s kostí
  • 3 a 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře a další na dochucení
  • 1 kg brambor
  • 2 polévkové lžíce směsi čerstvých bylinek, jako je tymián, oregano, petržel, šalvěj, rozmarýn
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek suchého bílého vína

Postup

  1. Dejte rošt do středu trouby a zahřejte troubu na 175 ° C.
  2. Mezitím potřete zapékací mísu o rozměrech 23 x 33 cm 1 lžičkou olivového oleje.
  3. Rozpůlte a nakrájejte na tenké plátky 2 cibule.
  4. Nakrájejte na tenké plátky 6 stroužků česneku.
  5. Z 1 malé fenyklové bulvy odstřihněte vršky listů, bulvu rozpůlte a nakrájejte na tenké plátky.
  6. Cibuli, česnek a fenykl vložte do velké mísy.
  7. Ochuťte 4 vepřové kotlety s kostí 1 lžičkou soli a 1/2 lžičky černého pepře.
  8. Zahřejte zbývající 1 lžíci olivového oleje ve velké pánvi na středně vysokou teplotu, dokud se nezačne třpytit.
  9. Vepřové kotlety opečte ve 2 dávkách: přidejte do pánve a opékejte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
  10. Přeneste na talíř.
  11. Přidejte cibulovou směs do pánve a dochuťte 1 lžičkou soli a trochou černého pepře.
  12. Vařte za občasného míchání, dokud není zelenina měkká a zlatavě hnědá, asi 10 minut.
  13. Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory na 3 cm silné plátky.
  14. Vložte do zapékací mísy, ochuťte zbývající 1 a 1/2 lžičky soli a trochou černého pepře a promíchejte.
  15. Uspořádejte do rovnoměrné vrstvy.
  16. Hrubě nasekejte 2 lžíce čerstvých bylinek.
  17. Když je cibulová směs hotová, sundejte pánev z plotny.
  18. Přeneste cibulovou směs na brambory v rovnoměrné vrstvě.
  19. Do nyní prázdné pánve nalijte 1 hrnek suchého bílého vína, seškrábněte ze dna zhnědlé kousky a nalijte do pekáče.
  20. Vepřové kotlety položte na cibulovou směs v jedné vrstvě a polijte je případnou nahromaděnou šťávou z talíře.
  21. Vše zalijte 1 hrnkem kuřecího vývaru.
  22. Posypte rovnoměrně bylinkami.
  23. Pečte odkryté, dokud vepřové kotlety nebudou mít teplotu alespoň 60 ºC na teploměru s okamžitým odečtem vloženým do nejtlustší části a brambory nejsou propečené, asi 1 hodinu.
Vepřové kotlety pečené na bramborách, cibuli, fenyklu, česneku a spoustě bylinek v pekáči.
www.thekitchn.com

Inspirujte se našimi recepty na vepřové kotlety 7x jinak! Připravené jako minutka, grilované i zapečené v troubě.

Zapečené vepřové plátky se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Luxusní vepřové plátky zapečené s omáčkou z dijonské hořčice a smetany je perfektní způsob, jak posunout kotlety na zcela novou úroveň. Navíc je tento recept jednoduchý, takže si ho můžete připravit kdykoli během týdne a zároveň dostatečně působivý, aby okouzlil i ty nejnáročnější hosty!

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • sůl a pepř – podle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky oleje

Na omáčku:

  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky lisovaného česneku
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 šálek husté smetany
  • ½ lžičky soli nebo podle chuti
  • ¼ lžičky mletého černého pepře nebo podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  2. Vepřové kotlety z obou stran bohatě osolte a opepřete.
  3. Ve velké pánvi vhodné do trouby na středním plameni rozpusťte máslo.
  4. Do pánve nakapejte olej.
  5. Na pánev přidejte vepřové kotlety a z obou stran je opékejte 2–3 minuty.
  6. Přendejte na talíř a přikryjte, aby zůstaly teplé.
  7. Pro přípravu omáčky přidejte do pánve máslo.
  8. Jakmile se rozpustí, přidejte česnek a míchejte po dobu 1-2 minut, dokud nebude voňavý.
  9. Přidejte kuřecí vývar.
  10. Přišlehejte dijonskou hořčici a poté smetanu.
  11. Vmíchejte sůl a pepř.
  12. Vraťte vepřové kotlety na pánev, nalijte na ně trochu omáčky a přendejte do trouby.
  13. Pečte 10 minut.
  14. Lžící tekutinu z pánve nalijte na vepřové kotlety.
  15. Pečte dalších 10–15 minut, dokud nebude vepřové maso propečené a omáčka nezhoustne.
  16. Na vepřové kotlety nalijte další omáčku, podle potřeby posypte černým pepřem a čerstvými bylinkami a podávejte.
Vepřová plátek zalitý omáčkou z dijonské hořčice a smetany, servírovaný na talíři s vidličkou.
www.lecremedelacrumb.com

Zapékané kotlety se sýrem, česnekem a třtinovým cukrem

Jednoduchý recept na vepřové kotlety zapečené v troubě za méně než 30 minut se skvěle hodí jako jednoduchá večeře v týdnu, kterou si oblíbí celá vaše rodina.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • ⅓ šálku třtinového cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička papriky
  • ½ šálku strouhaného sýra Gouda
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Obě strany vepřových kotlet potřege česnekem a třtinovým cukrem.
  2. Vložte do čtvercového pekáčku a pokapte máslem.
  3. Posypte paprikou, solí a pepřem.
  4. Pečte na 175 stupňů Celsia 20-25 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 68 stupňů.
  5. Vyndejte z trouby a posypte sýrem.
  6. Pečte dalších pět minut.
  7. Užijte si to!
Vepřové kotlety s rozpečeným sýrem naskládané vedle sebe.
www.beyerbeware.net

Pečené jehněčí kotlety

Tyto lepkavé jehněčí kotlety pečené v troubě jsou velmi jednoduché a jako bonus neuvěřitelně lahodné. Rozhodně je vyzkoušejte!

Ingredience

  • 1,2 kg jehněčích kotlet
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru 35
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 140 g rajčatové omáčky
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 2 polévkové lžíce octa

Postup

  1. Pokud jsou vaše kotlety moc tučné, možná budete chtít přebytek tuku oříznout.
  2. Trochu tuku nechte, protože udrží kotlety vlhké a dodá chuť.
  3. Vložte kotlety do velké zapékací mísy.
  4. Všechny zbývající ingredience smíchejte dohromady v malé misce nebo džbánu.
  5. Kotlety přelijte marinádou, dvě hodiny chlaďte v lednici a po hodině kotlety obraťte.
  6. Pokud máte málo času, můžete zkrátit dobu marinování, čím déle, tím lépe, takže přes noc by to bylo nejlepší, pokud máte čas.
  7. Zahřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  8. Zapékací mísu přikryjte alobalem a pečte v troubě 45 minut.
  9. Odstraňte alobal z pekáče a zvyšte teplotu na 200 stupňů Celsia.
  10. Kotlety otočte.
  11. V této fázi by kotlety měly být měkké, omáčka bude docela řídká, ale zhoustne.
  12. Kotlety vraťte do trouby a pečte dalších 15 minut.
  13. Jehněčí kotletky podávejte s bramborovou kaší/květákovým pyré a zelenou zeleninou, nezapomeňte je polít lahodnou omáčkou.
Jehněčí kotlety servírované v pekáčku s vedle položenou miskou brokolice a kaše.
www.mykidslickthebowl.com

Vyzkoušejte také našich 10 nejlepších receptů na jehněčí aneb kvalitní maso vyžaduje péči.

Francouzské vepřové plátky s cibulí a sýrem

Jednoduché jídlo, které si hravě připravíte kdykoli během týdne a to za 30 – 40 minut. Navíc obsahuje všechny chutě francouzské cibulačky, což je v kombinaci se šťavnatým masem naprosto neodolatelná kombinace.

Ingredience

  • 2 žluté cibule oloupané, nakrájené na poloviny a poté nakrájené na plátky ve tvaru půlměsíce
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 šálek plus 4 polévkové lžíce hovězího vývaru
  • 4 vepřové kotlety bez kosti o tloušťce asi 2,5 – 4 cm
  • ½ lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lžičky sušeného česneku
  • 2 a ½ lžíce hladké mouky
  • 4 plátky sýra Provolone
  • 1 šálek strouhaného sýra Gruyere
  • snítky čerstvého tymiánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Rozpusťte máslo a olivový olej ve velké litinové nebo jiné pánvi vhodné do trouby na středně vysokou teplotu.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte 3-5 minut, dokud nezměkne.
  4. Přidejte 4 polévkové lžíce hovězího vývaru a pokračujte ve vaření za občasného míchání 12–15 minut, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
  5. Zatímco se cibule restuje, ochuťte obě strany vepřových kotlet solí, černým pepřem, tymiánem a sušeným česnekem.
  6. Cibuli přendejte na talíř.
  7. Snižte teplotu, v případě potřeby přidejte na pánev kapku olivového oleje a opékejte vepřové kotlety, asi 3–4 minuty z každé strany, dozlatova.
  8. Vepřové kotlety přeneste na talíř.
  9. Uvařenou cibuli vraťte na pánev a zasypte moukou.
  10. Míchejte, aby se cibule obalila a vařte asi minutu.
  11. Přidejte zbývající 1 šálek hovězího vývaru a často míchejte, dokud se směs nepřivede k varu.
  12. Dochuťte špetkou soli a pepře.
  13. Vložte vepřové kotlety zpět do pánve a nalijte na ně trochu hovězího vývaru.
  14. Navrch dejte plátky sýra provolone a hromadu strouhaného gruyere (asi ¼ šálku na každou kotletu).
  15. Přidejte pár snítek čerstvého tymiánu, vložte pánev do trouby a pečte 8-10 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezměkne.
  16. Před podáváním nalijte na vrch sýra trochu hovězího vývaru/cibulové směsi a podle potřeby ozdobte trochou černého pepře.
Vepřové kotlety ve francouzské cibulové omáčce.
www.thechunkychef.com

Pečené kotlety s krémovou houbovou omáčkou

Jemné šťavnaté vepřové kotletky s houbovou omáčkou jsou jednoduché, delikátní a potřebujete na ně pouhé dvě ingredience!

Ingredience

  • 4 – 6 vepřových kotlet (4 – 5 cm)
  • 1 plechovka krémové houbové polévky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ¼ lžičky černého pepře
  • rostlinný olej, na opečení

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte na vysokém plameni pár lžic oleje.
  2. Vepřové kotlety dochuťtepodle chuti solí, česnekem a pepřem.
  3. Vepřové kotlety opečte z obou stran do hněda, asi 2–3 minuty.
  4. Předehřejte troubu na 175 ° C.
  5. Přidejte vepřové kotlety do nádoby vhodné do trouby.
  6. Navrch nalijte smetanovou houbovou polévku.
  7. Pevně ​​přikryjte alobalem a pečte 40–45 minut, nebo dokud nejsou vepřové kotlety propečené a měkké.
  8. Užijte si to!
Vepřová kotleta servírovaná na bramborové kaši s fazolkami, přelitá houbovou omáčkou.
www.kitchengidget.com

Máte chuť na něco tradičního, ale v novém kabátě? Vyzkoušejte také naše další recepty na vepřové na houbách!

A jak kotletky chutnaly vám? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X