Tisk

Vepřová krkovička

Vepřová krkovička je výsek vepřového masa z hřbetní části vepře za hlavou a před vepřovou pečení a prodává se většinou s kostí. Krkovička je poměrně dost prorostlá tukem a proto se využívá především k pečení, kde se uplatní to, že se jedná o šťavnatý kus masa. Péci se může samotná nebo s dalšími surovinami. Z libovějších kusů se mohou krájet i řízky a obalené je smažit nebo tyto libové porce podusit. 


Další pojmy slovníku:

  • Majoránka

    Majoránka je i u nás běžně pěstovaná rostlina využívaná jako bylinné koření. V kuchyni se různě používají sušené květy a lístky, které mají po...

  • Špenát

    Špenát je listová zelenina vyšlechtěná z planých druhů. K přímé spotřebě se doporučuje především pro svůj obsah provitamínu A, velké množství...

  • Angrešt

    Bobulové ovoce s kyselejšími plody dozrávající v průběhu léta. Čerstvý se využívá hlavně do moučníků. Jinak z něj připravujeme sladkokyselé teplé i...

  • Jáhly

    Jáhly známe jako malé žluté kuličky o průměru asi 1 mm. Patří mezi obilné výrobky a vyrábějí se z loupaného prosa. Mají vysokou výživou hodnotu,...

  • Kdoule

    Kdoule jsou plody keře nebo stromu kvetoucího růžovými květy, proto se někdy využívá i jako okrasný strom. Jsou to kulovité až podlouhlé malvice...

Recepty s "Vepřová krkovička":

  • Hradecké plněné řízky

    Vepřové řízky naklepeme na co největší plátek, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, opečeme na něm na kostičky nakrájený salám a...

  • Krkovička s cibulí a paprikou

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme silně hořčicí. Pak jej vložíme do vymazané zapékací misky a přidáme na plátky nakrájené cibule a na...

  • Krkovička pečená na paprice

    Cibule nakrájíme na kolečka a na osmahneme je na sádle. Plátky krkovičky osolíme a obalíme ve sladké paprice smíchané s trochou chilli koření a...

  • Závitky z uzeného masa

    Maso mírně podlijeme vodou a podusíme je do poloměkka. Pak je nakrájíme na tenké plátky, lehce je naklepeme, posypeme drceným kmínem a paprikou. Na...

  • Pečené kotlety se slaninou

    Maso naklepeme, na obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek...



Nové příspěvky