Tisk

Vepřová krkovička

Vepřová krkovička je výsek vepřového masa z hřbetní části vepře za hlavou a před vepřovou pečení a prodává se většinou s kostí. Krkovička je poměrně dost prorostlá tukem a proto se využívá především k pečení, kde se uplatní to, že se jedná o šťavnatý kus masa. Péci se může samotná nebo s dalšími surovinami. Z libovějších kusů se mohou krájet i řízky a obalené je smažit nebo tyto libové porce podusit. 


Další pojmy slovníku:

  • Fagara

    Je to zejména v Americe a západní Evropě používaný jiný název pro sečuánský pepř. Sečuánský pepř jsou sušené plody ze stromu pocházejícího z Asie....

  • Vanilka

    Jsou to sušené plody (lusky) z vyšlechtěné popínavé orchideje původem z Mexika. Dnes se vanilka produkuje také na Madagaskaru a v dalších...

  • Boršč

    Boršč je velmi známý druh polévky z červené řepy, který se připisuje především ruské kuchyni. Tato polévka je ale oblíbená i na Ukrajině a v...

  • Lanýž

    Lanýž je hlízovitá houba černé barvy, která roste asi 20-30 cm pod zemí. Vyskytuje se především ve Francii a kromě ní i v některých dalších jižních...

  • Topinambur

    Topinambur se ve větší míře pěstoval pro krmné účely. K vaření v kuchyni pak slouží hlízy bílé odrůdy topinamburu s bělavou nebo načervenalou...

Recepty s "Vepřová krkovička":

  • Hradecké plněné řízky

    Vepřové řízky naklepeme na co největší plátek, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, opečeme na něm na kostičky nakrájený salám a...

  • Olomoucké plněné řízky

    Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně plátek anglické slaniny a syrečků, přehneme, sepneme párátkem a obalíme v hladké mouce,...

  • Smažená krkovička plněná ovocem

    Z krkovičky nakrájíme 4 řízky, rozklepeme je do šířky, osolíme a opepříme. Na pánvi na troše oleje podusíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme...

  • Uzené pečené s jablky

    Uzené maso můžeme krátce předvařit. Pro pečení je nakrájíme na plátky.Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, očištěný pórek na kolečka a obojí...

  • Uzené pečené s klobásami

    Do sádlem vymazaného pekáčku narovnáme plátky krkovičky a obložíme je kolečky nakrájené klobásy, na kolečka nakrájenou cibulí a pórkem a na...



Nové příspěvky