Tisk

Vepřová panenka

Vepřová panenka je nejkvalitnější kus masa z vepře. Jedná se o pruh masa uložený podél páteře a bývá prodávána samostatně nebo jako součást kotlety. Maso z panenky je libové, má velmi krátká vlákna a je také velmi malého průměru, zhruba 8-10 cm. Využívá se především na přípravu různých medailonků nebo špízů a upravuje se jako minutka rychlým opečením. Velmi vhodná je vepřová panenka na grilování, opět zvláště na špízy, kdy se doplňuje dalšími potravinami. 


Další pojmy slovníku:

  • Sladká smetana

    Smetana je tučná část mléka. Zchladíme-li tučné mléko, usazuje se na jeho povrchu. V domácnostech se z mléka tzv. sbírala, průmyslově se...

  • Meduňka lékařská

    Meduňka je rostlina rozšířená po celé Evropě. U nás je krajově známá i pod zkráceným latinským názvem Melissa. Má jemnou citronovou vůni a chuť a...

  • Agar

    Želatinový přípravek získávaný z mořských řas. Je součástí želatin prodávaných pod různými obchodními názvy v práškové nebo jiné formě. Tyto...

  • Konkase (Concasse)

    Konkase je termín z francouzštiny, který znamená nasekanou, rozmačkanou nebo rozmixovanou základní surovinu. Většinou se jedná o zeleninu....

  • Ciabatta (italský chléb)

    Jedná se o italský bílý chléb vyráběný z pšeničné mouky a kvasnic. Jeho recept byl vyvinut sice až v roce 1982, ale rychle se stal populární v...

Recepty s "Vepřová panenka":

  • FITNESS MIX s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou

    FITNESS MIX s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou Do pánve nebo kastrolu dáme olej, do kterého po zahřátí přidáme zeleninu, 2 lžíce teplé vody a 1/2 kostky zeleninového bujónu. Přikryjeme...

  • Vepřové medailonky

    Mrkev očistíme a škrabkou na brambory ji naloupeme na tenké plátky. Maso omyjeme a nakrájíme na silnější plátky ( 2 cm ). Osolíme, opepříme a...

  • Živánská pečeně

    Maso nakrájím na stejné díly a střídám to napřed kuřecí pak kus vepřového, které jako jediné potřu hořčici úak zase hovězí a mezitím tím ještě...



Nové příspěvky