Tisk

Vepřová panenka

Vepřová panenka je nejkvalitnější kus masa z vepře. Jedná se o pruh masa uložený podél páteře a bývá prodávána samostatně nebo jako součást kotlety. Maso z panenky je libové, má velmi krátká vlákna a je také velmi malého průměru, zhruba 8-10 cm. Využívá se především na přípravu různých medailonků nebo špízů a upravuje se jako minutka rychlým opečením. Velmi vhodná je vepřová panenka na grilování, opět zvláště na špízy, kdy se doplňuje dalšími potravinami. 


Další pojmy slovníku:

  • Šalvěj lékařská

    Známá rostlina severního Středozemí má plstnaté listy, silně aromatickou vůni a kořennou chuť. Barva listů, chuť a vůně jsou u různých druhů...

  • Cukr Demerara

    Je to nerafinovaný, granulovaný hnědý cukr vyrobený z extraktu cukrové třtiny, Pochází z kolonie kolonie Demerara v Guayaně, po níž je pojmenován,...

  • Skořice čínská (kasiová)

    Čínská skořice kassia, jedno z nejstarších koření světa, je sušená kůra skořicovníku kassiového, stromu z čeledi vavřínovitých, který roste v...

  • Černý kořen

    Původ černého kořene je v Evropě, konkrétně ve Středozemí. Má i další, poněkud zvláštní název, hadí mord. Patří mezi lahůdkové zeleniny, protože...

  • Saturejka

    Saturejka je jednoletá bylina používaná jako domácí koření..Příjemně voní a má palčivou kořenitou chuť. Právě pro svoji chuť a vůni se sušené i...

Recepty s "Vepřová panenka":

  • Vepřové medailonky

    Mrkev očistíme a škrabkou na brambory ji naloupeme na tenké plátky. Maso omyjeme a nakrájíme na silnější plátky ( 2 cm ). Osolíme, opepříme a...

  • FITNESS MIX s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou

    FITNESS MIX s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou Do pánve nebo kastrolu dáme olej, do kterého po zahřátí přidáme zeleninu, 2 lžíce teplé vody a 1/2 kostky zeleninového bujónu. Přikryjeme...

  • Živánská pečeně

    Maso nakrájím na stejné díly a střídám to napřed kuřecí pak kus vepřového, které jako jediné potřu hořčici úak zase hovězí a mezitím tím ještě...



Nové příspěvky