Excelentní vepřová plec dušená na paprice

Excelentní vepřová plec dušená na paprice
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg vepřové plece
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 2 cibule
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 2 sterilované kapie
  • 1 kelímek smetany
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl

Postup receptu

  1. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, pak přidáme na kostky pokrájené maso a za stálého míchání je orestujeme
  2. Pak směs vydušenou na tuk zaprášíme mletou sladkou paprikou, a po zpěnění ji zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou
  3. Při dušení maso obracíme, podléváme malou dávkou vody a přidáme rajčatový protlak a pokrájené papriky
  4. Když je maso téměř měkké, zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, dobře promícháme a dusíme, až maso i papriky změknou
  5. Příloha: knedlíky, dušená rýže, těstoviny

K přípravě pokrmu se může hodit nerezová pánev s poklicí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X