Tisk

Vepřové sádlo syrové

Syrové sádlo se v domácnosti využívá k domácímu škvaření sádla, jen výjimečně k domácí přípravě slaniny. Při domácím škvaření se syrové sádlo krájí na malé kostky, aby z nich tuk snáze vyprýštil a při nižší teplotě se zahřívá až do rozpuštění. Proti připálení se nepatrně podlévá vodou, pro lepší chuť před dokončením trochou mléka. Domácí pekárny nabízejí mezi svými programy i škvaření sádla při regulované teplotě. Průmyslově se ze syrového sádla vyrábějí nasolením a uzením různé druhy slaniny. Tak jako sádlo je slanina vysoce kaloricky vydatná potravina, proto se doporučuje její používání postupně omezovat. 


Další pojmy slovníku:

  • Želatina

    Želatina je zpevňovací přísada pro přípravu rosolů. Vyrábí se průmyslově z vařených hovězích kostí a šlach a dalších jatečných zdrojů. Prodává se...

  • Kornspitz

    Tento název nejčastěji objevíme v nabídkách různých marketů. Je to obchodní značka pečiva ve tvaru vřetena a hmotnosti 7 dkg. Recept na toto pečivo...

  • Yzop lékařský

    Yzop je vytrvalá teplomilná rostlina, která se někdy využívá jako léčivka, ale své použití má i v kuchyni. Používají se čerstvé nebo sušené lístky,...

  • Ječná mouka

    Ječná mouka se mele z ječných zrn. Má poněkud tmavší žlutou barvu a slabě nahořklou chuť. Používá se především na pečení různých placek a mohou se...

  • Porridge

    Porridge je obilninová kaše vařená ve vodě nebo v mléce. Kromě obilnin jako oves, pšenice, ječmen nebo kukuřice se může použít i rýže, brambory...

Recepty s "Vepřové sádlo syrové":

  • Sekaná s kapustou

    Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme. Pak přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme ji osmahnout. Přimícháme spařenou rýži, promícháme a...

  • Skopová pečeně na česneku

    Maso odblaníme a potřeme po všech straních česnekem a solí. Na pekáčku rozehřejeme sádlo, přidáme na něj pokrájenou cibuli a maso na něm ze všech...

  • Rajská omáčka

    Rozkrájíme cibuli a dáme dusit na trošku sádla, potom přidáme rajské protlaky, cukr, nové koření, pepř, bobkový list sůl a trošku vody a dusíme....

  • Cibulová polévka

    Z tuku a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem, rozmícháme, osolíme a přidáme nakrájenou zeleninu. Uvaříme doměkka a vše...

  • Česnečka masová

    Maso pokrájíme na nudličky a za stálého míchání je prudce opečeme na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme, sádlo zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku,...



Nové příspěvky