Dušené vepřové maso v mrkvi

Dušené vepřové maso v mrkvi
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 800 g libové vepřové plece nebo kýty
  • 2 lžíce másla
  • cibuli
  • 300 g mrkve
  • 400 ml bílého vína
  • 1 lžici hladké mouky na zahuštění
  • sůl
  • cukr podle chuti
  • šťávu z citronu.

Postup receptu

  1. Maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na větší kostky
  2. Pak osolíme
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a na rozehřátém másle osmahneme
  4. Přidáme nakrájené maso, ze všech stran je orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme v zakrytém hrnci
  5. mrkve oškrábeme a omyjeme a nakrájíme na kolečka
  6. Přidáme je do hrnce k poloměkkému masu, postupně přilijeme v několika dávkách bílé vinko a dál vše dusíme, až maso zcela změkne
  7. Měkké maso vyjmeme a dáme do hrnce zvlášť a uchováváme v teple ať je maso teploučké
  8. Štávu potom zaprášíme moukou a necháme chvilku povařit
  9. Dochutíme cukrem a citonovou šťávou
  10. Maso pak vložíme zpět do šťávy a chvilku ho povaříme, jako přílohu podáváme rýži a brambor vařený
Komentáře
  1. Děkuji za inspiraci, člověk už kolikrát neví co vařit atoto vepřové je skvělé díky, díky.

  2. Souhlasím je to skvělé a hlavně ta mrkvička to pěkně osladí a má to hned jinou chuť.

  3. Pro nás je polívka hodně důležitá, děti si bez ní nedokáží představit oběd někdy i večeři mají jen polívku a u nás je to stejné.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X