Vynikající kotel plný vepřového masa z jednoho hrnce

Vynikající kotel plný vepřového masa z jednoho hrnce
Doba přípravy: 140 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kg krkovice (plece / libového bůčku)
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • hrst fazolových lusků
  • půlka celeru
  • 1 velká cibule
  • 1/2 kg brambor
  • 1/2 l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu
  • majoránka
  • petrželka
  • olej
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Krkovici nakrájíme na plátky a opečeme na oleji
  2. Nakrájíme cibuli nahrubo, mrkev a celer na nudličky, přidáme lusky a brambory nakrájené na kostičky
  3. Podlijeme vývarem, okořeníme tymiánem, majoránkou a necháme pomalu dusit při teplotě asi 60 °C
  4. Asi po dvou hodinách pomalého dušení posypeme nasekanou petrželkou a podáváme (dusit můžeme i v tlakovém hrnci, pak se doba dušení zkracuje na cca 1 hod)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X