Excelentní buchta s mákem

Excelentní buchta s mákem
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 15 dkg tuku Hera
  • 1 vejce
  • 100 g cukru krystal
  • 250 ml vychladlé kávy bez lógru / nebo mléko (můžete i půl a půl)
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg rozpuštěného másla nebo Hery
  • 15 dkg mletého máku
  • prášek do pečiva

Postup receptu

  1. Nejdříve smícháme mouku, prášek do pečiva a mák
  2. Potom přidáváme mléko nebo kávu, tuk Heru, vejce a cukr
  3. Vše dobře promícháme – to je důležité kvůli máku
  4. Potom si vymažeme vysoký plech a vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, a to asi 20 minutek, než zezlátnou kraje buchty
Komentáře
  1. Jak již uvedla paní v předchozím příspěvku není tam žádný cukr za to tuk (Hera ) je tam 2x. Nemá jednou být ten cukr? Děkuji Ji.H.

  2. Nedokážu pochopit,bez cukru a 2x tuk Hera,jsem již dost stará ale s tímto jsem se nesetkala.Muže mi to někdo vysvětlit.Chtěla jsem jí upéct.ale mám obavy.Děkuji.jitka

  3. Nedokážu pochopit,bez cukru a 2x tuk Hera,jsem již dost stará ale s tímto jsem se nesetkala.Muže mi to někdo vysvětlit.Chtěla jsem jí upéct.ale mám obavy.Děkuji.jitka

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X