Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- maso ze zajíce (může být jenom zaječí předek)
- 1,5 l vody
- 1-2 cibule
- 6 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- špetka tymiánu
- lžička soli
- 4 lžíce strouhaného perníku
- 5 dkg nakrájených rozinek
- 5 dkg nakrájených mandlí
- citronová šťáva
- cukr a 2 lžíce tuku a 2 lžíce hladké mouky na tmavší jíšku.
Postup receptu
- Omyté a očištěné maso dáme vařit do osolené vody společně s cibulí nakrájenou na plátky a s kořením
- Když je maso měkké, vyjmeme je, vývar scedíme a zahustíme jej tmavší máslovou jíškou a strouhaným perníkem
- Přidáme nakrájené rozinky a mandle a omáčku povaříme
- Nepřikrýváme, aby nezřídla
- Nakonec dochutíme citronovou šťávou (nebo octem) a cukrem do pikantní sladkokyselé chuti
- Příloha: jemný knedlík
recept je jasny ale rad bych vedel kde se sezene ten zajic .vim ze ted v lete je to nedostupne ale ani na podzim ani po honech se nesezene a z kureciho nebo z veprovoho to nejde uvarit,ackoli se nyni delaji take spekacky ze soji,coz neni k zradlu ale v dnesni dobe musime drzet hubu dekuji za radu a odpoved jarolime jiri na hjarfe 935 praha 9 19000
Zajíc na černo znamená že si ho i sám na černo ulovíte. Mně na zahradě již 8 až 10 let žije 5 zajíců(jestli jsou to zajíci nebo divoký králíci nevím) (mám víc než hektarovou zahradu) ale žijeme všichni v symbióze. Lidé, pes, zajíci (králíci) pár užovek a několik desítek foglů. Dokonce dnes jsem říkal ženě že se divým že jí nechodí na záhony se zeleninou. Také co vím, jsem asi jediný kdo ve vsi nepytlačí.