Zajíc pečený

Zajíc pečený
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 zaječí zadek a plecko
  • 10 dkg slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl.

Postup receptu

  1. Porce zajíce protáhneme slaninou, osolíme a opečeme zprudka na oleji
  2. Přidáme na másle zapěněnou cibuli, posypeme divokým kořením a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou doměkka
  3. Když je maso téměř měkké, pečeme je dorůžova již odklopené
  4. Koření vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a chvilku povaříme
  5. Porce pak vložíme do šťávy prohřát
  6. Příloha: opečené brambory a kompot

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X