Zajímavosti

Články > Zajímavosti

  • Brambory nasladko Občas se do běžného jídelníčku zařazují i sladká bezmasá jídla. Jednou z možností základní suroviny jsou i brambory. Dost často se opomíjejí, protože je většina z nás má spojeny s tím, že se upravují a podávají především jako příloha nebo se zapékají s masem či uzeninou, popřípadě ještě se zeleninou a pak slouží jako hlavní chod. Ale i nasladko bývaly brambory součástí běžného venkovského...
  • Novoroční předsevzetí v kuchyni Novoroční předsevzetí bývají velmi různorodá a většinou se týkají osobních přání a cílů. Ale občas se předsevzetí mohou týkat i kuchyně a připravovaných jídel. Někdy sice konečný cíl představuje větší či menší rekonstrukci kuchyně nebo náhradu opotřebovaných přístrojů a náčiní, ale nejčastěji se zde setkáme s předsevzetím vařit zdravěji, rychleji a úsporněji.
  • Slané pečivo s náplní S rozšířením domácích pekáren se také rozšířilo pečení domácího pečiva z kynutého těsta i z dalších těst. Ať už těsto necháme zpracovat v pekárně nebo si je vypracujeme pomocí robotu, ručního hnětače nebo ručně, tak nám vždy zbývá jeho ruční tvarování. Při něm není nijak náročné tvarované pečivo ještě naplnit.
  • Houby trochu jinak Z houbových jídel se nejčastěji připravují polévky nebo omáčky. Dále se poměrně často houby smaží jako řízky či karbanátky nebo se zapékají s dalšími surovinami. Ale z hub, zvláště tehdy, pokud jich máme více než zrovna potřebujeme, se dají pro zpestření připravit i různé méně obvyklé pokrmy, které podáváme teplé nebo studené.
  • Slaný koláč narychlo Jako náhrada za pečivo se rozšířila obliba slaných koláčů. Proti pečivu mají výhodu v tom, že je pečeme současně s náplní, takže je můžeme podávat teplé i studené a náplně přitom střídat podle chuti a možností. Tak, jak se pečou stále více, tak přibývá i receptů na více či méně pracné verze. Pokud však opravdu spěcháme, tak nejrychlejší jsou koláče z listového těsta.
  • Grilované roštěnky Grilovat se dají různé druhy masa. Přitom se každé z nich před grilováním může trochu jinak okořenit, případně jinak upravit. Po grilovaných kuřatech, grilovaných rybách a grilovaných plátcích z kuřecího nebo vepřového masa si alespoň jednou můžeme na grilu vyzkoušet hovězí maso.
  • Studené chuťovky ze zeleniny I v létě někdy potřebujeme připravit jednoduchou večeři nebo rychlé a chutné pohoštění. A kdy jindy než v létě se hodí využít toho, že je dostatek čerstvé zeleniny v mnoha druzích a že se tak dají připravit různé studené chuťovky výhradně ze zeleniny, případně s přidáním některých dalších surovin. Místo obložených chlebíčků tak můžeme podávat samé vitamíny s kouskem pečiva nebo bez něj.
  • Kuřecí řízky na grilu Kuřecí maso se na našich venkovních grilech objevuje asi nejčastěji a to buď jako celé kuře nebo v podobě kuřecích čtvrtek či stehen nebo řízků. Právě kuřecí prsní, případně stehenní řízky, jsou vhodné pro ty, kdo si nelibují v obírání kostí. Navíc je toto maso dříve propečené, drží tvar a před grilováním se lépe upravuje kořením nebo marinováním.
  • Piškotová roláda s ovocem Piškotová roláda patří mezi moučníky, které velmi dobře vypadají, výborně chutnají, dobře se porcují a přitom zdaleka nejsou tak pracné, jak na první pohled vypadají. Mohou se připravovat téměř jako dorty s různými krémy a polevami, ale v letním období, kdy je dostatek čerstvého ovoce, dáme přednost jednodušší formě s ovocem a některým z odlehčených krémů.
  • Kuřecí závitky s ovocem Kuřecí maso je zřejmě nejvyužívanějším masem v naší kuchyni. Proto také na jeho úpravu známe řadu receptů, ale přitom stále ještě můžeme najít řadu dalších, stejně zajímavých a chutných. Plněné závitky z kuřecích řízků nikdy nezklamou a ovocné náplně jsou asi méně obvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.
Položek: 74, zobrazeno: 1 - 10
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...