Zapečený králík

Zapečený králík
Doba přípravy: 210 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 králík
  • sůl
  • 60 g tuku
  • 300 g brambor
  • papř
  • trochhu hladké mouky
  • strouhanka
  • 3 vejce.

Postup receptu

  1. Králíka naporcujeme, osolíme a na tuku nebo ssádle pečeme po obou stranách
  2. Když je skoro měkký, obrátíme jednotlivé kousky a pokládáme je plátky brambora zase chvíly pečeme
  3. Když je maso měkké a brambory poloměkké zalijeme vše těstíčkem, které umícháme ze žloutků, trochu hl
  4. mouky, trochu strouhanky – těsto je řídké asi jako na kapání
  5. Nakonec do něj lehce zamícháváme sníh z bílků
  6. Potom ještě necháváme dopéct dokud to nezezlátne
Komentáře
  1. Je to takové strohé co do toho dát cibulku a mrkev a trošku čerstvé petrželky nebojte se toho kuchařky tím se noc nezkazí:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X