Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 250 g uzeného masa nebo bučku
- 800 g růžičkové kapusty
- sůl
- pepř
- 4 vejce
- 50 g másla
- 5 stroužků česneku
- máslo na vymazání pečící misky a trošku strouhanky na vysypání .
Postup receptu
- Uzený buček chvíly povaříme, pokud máme uzené maso nemusíme
- Potom v osolené vodě kam přidáme prášek do pečiva kvůli zachování barvičky kapustičky vaříme 5 minut
- Necháme je pak vykapat a vychladnout
- Potom je rozkrájíme na půlky
- Žloutky utřeme s máslem do pěny a z bílků ušleháme sníh
- Vychladlý buček nakrájíme na plátky
- Do žloutkové pěny přidáme česnek, špetku soli
- Nakonec vmícháme sníh z bílků
- Kapustičku rozložíme po celé míse, na ně urovnáme část masa a překryjeme vaječnou směsí
- pokračujeme dále – poslední vrstva by mělabýt vaječná směs
- Zapékáme napřed zprudka asi 10 minut a pak pozvolna dalších 20 minut