Zapékaná růžičková kapustička

Zapékaná růžičková kapustička
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 250 g uzeného masa nebo bučku
  • 800 g růžičkové kapusty
  • sůl
  • pepř
  • 4 vejce
  • 50 g másla
  • 5 stroužků česneku
  • máslo na vymazání pečící misky a trošku strouhanky na vysypání .

Postup receptu

  1. Uzený buček chvíly povaříme, pokud máme uzené maso nemusíme
  2. Potom v osolené vodě kam přidáme prášek do pečiva kvůli zachování barvičky kapustičky vaříme 5 minut
  3. Necháme je pak vykapat a vychladnout
  4. Potom je rozkrájíme na půlky
  5. Žloutky utřeme s máslem do pěny a z bílků ušleháme sníh
  6. Vychladlý buček nakrájíme na plátky
  7. Do žloutkové pěny přidáme česnek, špetku soli
  8. Nakonec vmícháme sníh z bílků
  9. Kapustičku rozložíme po celé míse, na ně urovnáme část masa a překryjeme vaječnou směsí
  10. pokračujeme dále – poslední vrstva by mělabýt vaječná směs
  11. Zapékáme napřed zprudka asi 10 minut a pak pozvolna dalších 20 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X