Zapékané vepřové řízečky

Zapékané vepřové řízečky
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 800 g vepřové kýty
  • 2 česneky
  • 50 g másla
  • čerstvý rozmarýn nebo bazalku
  • 10 plátků šunky
  • 100 g aidamu
  • 100 g nivy
  • 100 ml vývaru
  • sůl
  • pepř a troška vínka bílého.

Postup receptu

  1. Kýtu očistíme , opláchnemea osušíme
  2. Pak ji nakrájíme na stejně velké plátky lehce je po obou stranách naklepeme a osolíme
  3. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno
  4. Sýr nakrájíme na plátky
  5. pak napánvi rozehřejeme máslo a přidáme česnek
  6. Připravené řízečky opečeme z obou stran na másle s česnekem
  7. Na každý opečený řízek položíme plátek šunky, snítku rozmarýnu nebo bazalky, a nakrájený aidam a nivu
  8. posypeme pepřem a dáme do zapékací mísy, zalijeme vývarem a trošku vínkem a dáme péct do trouby asi na 15 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X