Tisk

Ztužený pokrmový tuk

Ztužený pokrmový tuk je tuk, který technologickým postupem dosahuje velmi tuhé konzistence. Dříve byl také nazýván 100% tuk a pod tímto názvem se může objevovat ve starších receptech. Využíval a nadále se využívá především na smažení, protože má vysokou hranici teploty, za kterou se přepaluje. Býval i součástí různých čokoládových polev nebo domácí čokolády pro jeho vysokou vlastnost opětovného ztuhnutí. 


Další pojmy slovníku:

  • Hrášek

    Drobnější kulaté zelené hrášky se získávají z nezralých dřeňových hrachů, které se pro tyto účely pěstují. Zelený hrášek, nazývaný také cukrový...

  • Cukr krystalový

    Cukr je vlastně běžný název pro přírodní sladidlo sacharózu, které je obsaženo v některých rostlinách. Z těchto rostlin se pak cukr vyrábí. V...

  • Cuketa

    Cukety, zuccchini neboli zucchetti jsou typem tykve obecné. V některých receptech se také objevují pod zjednodušeným názvem cukýny nebo cukíny....

  • Špenát

    Špenát je listová zelenina vyšlechtěná z planých druhů. K přímé spotřebě se doporučuje především pro svůj obsah provitamínu A, velké množství...

  • Rostlinný tuk

    Rostlinný tuk je získáván speciálními technologickými postupy z rostlin, které obsahují tuky. V podstatě se jedná o tytéž rostliny, ze kterých je...



Nové příspěvky