Tisk

Ztužený pokrmový tuk

Ztužený pokrmový tuk je tuk, který technologickým postupem dosahuje velmi tuhé konzistence. Dříve byl také nazýván 100% tuk a pod tímto názvem se může objevovat ve starších receptech. Využíval a nadále se využívá především na smažení, protože má vysokou hranici teploty, za kterou se přepaluje. Býval i součástí různých čokoládových polev nebo domácí čokolády pro jeho vysokou vlastnost opětovného ztuhnutí. 


Další pojmy slovníku:

  • Albedo

    Albedo není surovina ke kuchyňskému zpracování. S tímto názvem se však můžeme setkat v popisech citrusových plodů nebo v receptech, kde se však...

  • Konfitování

    Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o...

  • Kávovar

    Kávovary jsou zařízení na vaření kávy, aniž by bylo nutné vařit vodu v samostatném spotřebiči a zalévat kávu nasypanou do hrnku. Přestože celá řada...

  • Karí koření

    Setkáváme se s ním také pod názvem curry. Je to směs běžnějších i cizích a vzácných druhů koření. Takže kromě pepře, nového koření, hřebíčku,...

  • Odvar z bylin

    Jak z názvu vyplývá, odvar se získává vařením. Používá se především v případě připravování nápojů z tvrdých částí bylin, jako jsou kořeny nebo kůra...



Nové příspěvky