Albedo

Neznámé albedo, ale přesto důležité

Když se řekne albedo, tak mnoho lidí nebude vědět, o co se jedná.  Je obsaženo ve všech citrusových plodech. Vyskytuje se přímo pod slupkou všech citrusových plodech ve formě různě silné bílé dužinaté části, obaluje tak šťavnatou dužninu citrusového plodu. Překážkou v konzumaci může být zvýšená hořkost albeda v grapefruitech nebo pomerančích, naopak v citrónech má příjemnou chuť.

Složení

Obsahuje vitamín P (flavonid) a  C. Ve vzájemné kombinaci působí v lidském organismu antioxidačně. Druhý největší vliv mají bioflavonoidy na cévní systém těla, kde zpevňují žilní a cévní stěny, uplatňují se při léčbě křečových žil

Obsahuje velké množství pektinu, který skvěle zahání pocit hladu, urychluje spalování tuku, reguluje uvolňování cukru do krve a zlepšuje celkovou činnost trávicí soustavy.

Proč je významné pro lidské tělo ?

Pomáhá při problémech s trávením. V přiměřeném množství snižuje potíže se zácpou a větry.

Jaké je využití v kuchyni ?

Albedo je možné usušit, rozmixovat a poté použít jako přísadu do müsli.

Albedo

zdroj : www.theimagen.eu

Sdílejte svým přátelům:

Ohodnoťte také