Neznámé albedo, ale přesto důležité
Když se řekne albedo, tak mnoho lidí nebude vědět, o co se jedná. Je obsaženo ve všech citrusových plodech. Vyskytuje se přímo pod slupkou všech citrusových plodech ve formě různě silné bílé dužinaté části, obaluje tak šťavnatou dužninu citrusového plodu. Překážkou v konzumaci může být zvýšená hořkost albeda v grapefruitech nebo pomerančích, naopak v citrónech má příjemnou chuť.
Složení
Obsahuje vitamín P (flavonid) a C. Ve vzájemné kombinaci působí v lidském organismu antioxidačně. Druhý největší vliv mají bioflavonoidy na cévní systém těla, kde zpevňují žilní a cévní stěny, uplatňují se při léčbě křečových žil
Obsahuje velké množství pektinu, který skvěle zahání pocit hladu, urychluje spalování tuku, reguluje uvolňování cukru do krve a zlepšuje celkovou činnost trávicí soustavy.
Proč je významné pro lidské tělo ?
Pomáhá při problémech s trávením. V přiměřeném množství snižuje potíže se zácpou a větry.
Jaké je využití v kuchyni ?
Albedo je možné usušit, rozmixovat a poté použít jako přísadu do müsli.
zdroj : www.theimagen.eu