5 tipů na lívance z Ameriky. Překvapte svou rodinu luxusní snídaní!

Jsou malé, nadýchané a snadno se smaží.

Můžete je servírovat na sladko, ale i na slano jako luxusní vydatný brunch.

Už víte o čem je řeč?

Přinášíme vám lahodné recepty na americké lívance 5x jinak!

Užijte si je s celou svojí rodinou.

Lívance s granátovým jablkem a borůvkami

Americké lívanečky s granátovým jablkem a borůvkami jsou perfektní pochoutkou, kterou si mohou dopřat i lidé s intolerancí na laktózu, protože žádnou neobsahují!

Ingredience:

Na ozdobení:

  • borůvky
  • 1 granátové jablko

Na lívance:

  • 125 g samokypřící mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 250 ml sojového mléka
  • 2 lžíce Flory

Postup       

  1. Polovinu borůvek a polovinu semen granátového jablka vyklopte na pánev a jemně zahřejte.
  2. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory ovoce trochu rozmačkejte a nechte šťávu vytéct z bobulí.
  3. V této fázi můžete přidat trochu cukru nebo medu, pokud jste na sladké.
  4. Všechny suché přísady na lívance prosejte dohromady do velké mísy.
  5. Vložte mokré přísady do džbánu a promíchejte.
  6. Nalijte do suchých přísad mokré přísady a míchejte, dokud se neobjeví suché kousky mouky – bude to vypadat docela hrudkovitě, ale je to v pořádku.
  7. Zahřejte pánev a dejte na ni trochu Flory.
  8. Jakmile je olej horký, nalijte na něj naběračku těsta, zarovnejte do kulata a nechte smažit asi 2 minuty, nebo dokud se nahoře neobjeví bubliny a okraje nebudou suché.
  9. Otočte a nechte druhou stranu smažit ještě asi 2 minuty.
  10. Lívance naskládejte na teplé talíře.
  11. Vmíchejte čerstvé bobule do uvařených bobulí a pořádně směsí  lívance zalijte.
Lívanečky naskládané na sebe a zalité směsí z granátového jablka a borůvek.
www.hedgecombers.com

Lívanečky s jablky a slaným karamelem

Vydatné lívance zalité omáčkou ze slaného karamelu, servírované s jablky a nasekanými pekanovými ořechy, vaše rodina rozhodně ocení a už nikdy nebude chtít k snídani nic jiného!

Ingredience:

  • 175 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 velké vejce
  • 175 ml mléka
  • 75 g másla
  • 120 g slaného karamelu (kupte si pro zjednodušení již hotovou omáčku)
  • 1 velké jablko
  • 50 g pekanových ořechů

Postup       

  1. Jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Pekanové ořechy nahrubo nasekejte.
  3. Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy a vmíchejte cukr.
  4. Rozšlehejte vejce a mléko.
  5. Mokré přísady postupně zašlehávejte do suchých a odstraňujte hrudky.
  6. Rozpusťte 2 lžíce másla a vmíchejte do směsi.
  7. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu zbývajícího másla.
  8. Do pánve nalijte 4 polévkové lžíce těsta a vytvořte 4 lívance.
  9. Smažte na středním ohni 2–3 minuty.
  10. Otočte je a smažte další 2 minuty, poté stáhněte z ohně a udržujte v teple.
  11. Opakujte, dokud nevytvoříte 12 lívanců.
  12. Zahřejte karamelovou omáčku podle pokynů na sklenici.
  13. Na každý servírovací talíř naskládejte 3 lívance a posypte plátky jablka.
  14. Lžící nandejte karamelovou omáčku a posypte pekanovými ořechy.
Lívance naskládané na sebe na talířku, zalité omáčkou ze slaného karamelu a ozdobené jablky.
www.cookwithmands.com

Vyzkoušejte také naše další recepty na lívanečky kynuté i nekynuté jako rychlé jídlo v jakémkoliv z chodů.

Sýrové lívance se slaninou a vejci

Lívanečky nemusí být jen sladké! Připravte si s námi perfektní brunch nebo také vydatnou večeři v podobě sýrových lívanců servírovaných s guacamole ,slaninou, jarní cibulkou a sázenými vejci.

Ingredience:

  • 200 g samokypřící mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 ml zakysané smetany
  • 7 velkých vajec
  • 4 jarní cibulky
  • 125 g zralého čedaru
  • 8 plátků slaniny
  • 25 g másla
  • 100 g guacamole

Postup       

  1. Předehřejte troubu na 130 ° C.
  2. Do velké mísy dejte mouku a vmíchejte prášek do pečiva a špetku soli.
  3. Uprostřed udělejte ďůlek.
  4. V samostatné nádobě smíchejte zakysanou smetanu, 3 vejce a 100 ml vody.
  5. Tuto směs postupně zašlehávejte do mísy s moukou, aby vzniklo hladké těsto.
  6. Vmíchejte polovinu jarní cibulky a 75 g čedaru.
  7. Rozehřejte velkou pánev na středně vysokém ohni.
  8. Smažte slaninu 5-7 minut, jednou otočte, dokud nebude křupavá a zlatá.
  9. Přendejte na plech a udržujte teplé v troubě.
  10. Pánev opatrně vytřete kuchyňským papírem.
  11. Vraťte na střední teplotu a přidejte 1 lžíci másla, aby se rozpustilo.
  12. Na pánev přidejte půl naběračky těsta, mezi lívanečky ponechte mezeru.
  13. Smažte několik minut, dokud se na povrchu neobjeví bubliny.
  14. Otočte a smažte další 1–2 minuty, dokud nebudou lívance nafouklé a lehce zlaté.
  15. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do vyhřáté trouby.
  16. Pokračujte se zbývajícím máslem a těstem, abyste vytvořili další lívance (mělo by vám jich vyjít 12).
  17. Zatímco smažíte lívance, uvařte si vejce.
  18. Přiveďte k varu vodu ve středním hrnci.
  19. Rozbijte vejce do kávového šálku.
  20. Roztočte vodu a opatrně do ní vložte vajíčko ze šálku.
  21. Opakujte s dalším vejcem.
  22. Vařte 3–4 minuty, dokud bílky neztuhnou a žloutek nezměkne (nadzvedněte vajíčko štěrbinovou lžičkou a jemně provařte).
  23. Přendejte do mělké misky s teplou vodou.
  24. Opakujte se zbývajícími vejci.
  25. Na servírování navrstvěte na každý talíř tři lívance se zbývající jarní cibulkou a sýrem.
  26. Ozdobte guacamole, slaninou a sázeným vejcem.
Lívanečky ze sýra, servírované s vejci, slaninou a guacamole, naskládané na talířku s vidličkou.
www.goodhousekeeping.com

Nadýchané americké lívanečky

Tyto lehké a nadýchané lívance jsou skvělou volbou na víkendový brunch. Zkuste do těsta přidat velkou hrst čerstvých borůvek, abyste docílili dokonalosti!

Ingredience:

  • 135 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 130 ml mléka
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla (nechte mírně vychladnout) nebo olivového oleje plus navíc na smažení

K servírování:

  • javorový sirup
  • máslo

Postup       

  1. Do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr.
  2. V samostatné misce nebo džbánu lehce prošlehejte mléko s vejcem a poté zašlehejte rozpuštěné máslo.
  3. Nalijte mléčnou směs do moučné směsi a pomocí vidličky šlehejte, dokud nebudete mít hladké těsto.
  4. Jakékoli hrudky brzy zmizí s trochou míchání.
  5. Těsto nechte pár minut odstát.
  6. Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním plameni a přidejte kousek másla.
  7. Když je rozpuštěné, přidejte naběračku těsta (nebo dvě, pokud je vaše pánev dostatečně velká, aby se na ní daly smažit dva lívance současně).
  8. Počkejte, až horní část lívance začne bublat, pak ho otočte a smažte, dokud nebudou obě strany dozlatova hnědé a dokud lívance nevyroste zhruba na 1 cm.
  9. Opakujte, dokud nespotřebujete celé těsto.
  10. Podávejte s trochou javorového sirupu a máslem.
Lívanečky naskládané na sobě na talířku, zalité javorovým sirupem.
www.bbc.co.uk

Pokud milujete různé sladké pokrmy, rozhodně vyzkoušejte recepty na vafle. Dají se připravit na spoustu způsobů a vy tak můžete potěšit nejen své blízké, ale i přátelé či kolegy.

Lívance z tvarohového sýru

Tyto nadýchané americké lívanečky se snadno připravují a skvěle se hodí na snídani či brunch. Podávejte s čerstvým ovocem a javorovým sirupem. Mňam!

Ingredience:

  • 150 g samokypřící mouky
  • 150 ml odtučněného mléka
  • 120 g gervais nebo ricotty
  • 2 vejce
  • 3 lžičky sladidla dle výběru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky kokosového nebo vanilkového extraktu nebo 1 lžička citronové kůry (volitelně)
  • k podávání javorový sirup a čerstvé bobule
  • rostlinný olej na smažení

Postup       

  1. Do velké mísy dejte vejce, mléko, sýr a špetku soli.
  2. Vše dobře promíchejte.
  3. Pokud chcete, přidejte vanilkový extrakt nebo citronovou kůru.
  4. Do misky prosejte mouku, jedlou sodu a sladidlo.
  5. Dobře promíchejte a odložte na 5 minut.
  6. Velkou pánev potřete olejem.
  7. Pánev rozhřejte a poté na ni nalijte těsto (nebo použijte velkou lžíci – na 1 lívaneček asi 2 polévkové lžíce těsta).
  8. Mezi lívanci ponechte dostatečný prostor, abyste je mohli otočit.
  9. Smažte na středním plameni několik minut a opatrně překlopte, jakmile se na povrchu lívanců objeví bubliny.
  10. Smažte ještě minutu z druhé strany dozlatova.
  11. Pokračujte, dokud nespotřebujete veškeré těsto.
  12. Podávejte teplé s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.
Sýrové lívanečky naskládané na sobě na talířku, servírované s čerstvým bobulovitým ovocem a sirupem.
www.supergoldenbakes.com

A jaká varianta nejvíce chutnala vám? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X