Čekáte návštěvu a chcete jim připravit něco dobrého a netradičního ke kávě?
S našimi recepty na ananasové buchty nemůžete sáhnout vedle!
Vyzkoušejte bábovku, chlebíček nebo obrácený koláč.
Nebudou chybět ani oblíbené řezy na plech.
Dobrou chuť!
Vanilková buchta s ananasem
Tento dezert je naprosto neuvěřitelný! Načechraná vanilková buchta s kroužky ananasu, třtinovým cukrem a luxusní citronovou polevou. Věřte nám, že si pochutnáte.
Ingredience
Na drobenku:
- ⅓ šálku hladké mouky
- ¼ šálku třtinového cukru
- ⅛ lžičky soli
- 2 lžíce změkčeného másla
Na buchtu:
- 8 konzervovaných ananasových kroužků
- 1 a ¼ šálku hladké mouky
- ⅔ šálku krystalového cukru
- ¾ čajové lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- 5 lžíc změkčeného másla
- ⅔ šálku mléka pokojové teploty
- 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
- 2 velká vejce pokojové teploty
Na polevu:
- ¼ šálku třtinového cukru
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- špetka soli
Postup
- Zapracujte změkčené máslo do zbylých ingrediencí na drobenku tak, aby směs byla dobře spojená a drobivá.
- Umístěte směs do chladničky, zatímco budete pokračovat s buchtou.
- Předehřejte troubu na 175 ° C.
- Vymažte pekáč 20 × 20 cm.
- Na pekáč položte dvě vrstvy papírových utěrek.
- Umístěte 8 ananasových kroužků na papírové utěrky a na ně položte další vrstvu papírových utěrek.
- Jemně zatlačte na ananas, aby se přebytečná vlhkost absorbovala do utěrek.
- Nechte ananas na papírových utěrkách vyschnout, zatímco budete s buchtou pokračovat.
- Smíchejte v mixéru mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Přidejte máslo, mléko a vanilku a šlehejte v mixéru při střední rychlosti, poté zvyšte rychlost na vysokou a šlehejte jednu minutu.
- Přidávejte po jednom vejce.
- Nalijte těsto do připraveného pekáče a vyhlaďte ho, aby bylo hezky rovnoměrné.
- Poklaďte ananasovými kroužky a posypte drobenkou.
- Pečte 40-45 minut, dokud okraje nejsou zlaté a párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté.
- Umístěte na drátěný stojan a nechte vychladnout.
- Smíchejte všechny ingredience na polevu v malém hrnci.
- Vařte za častého míchání na středním ohni, dokud se vše dobře nespojí, asi 1 minutu.
- Před podáváním pokapejte buchtu polevou.

Ananasová bábovka
Piškotová bábovka s ananasem a úžasnou ananasovou polevou je skvělým moučníkem, kterým nepohrdne žádná návštěva. Navíc při její přípravě nemusíte ani předehřívat troubu. Užijte si ji!
Ingredience
- ½ šálku margarínu
- 1 šálek másla
- 1 a ¾ šálků bílého cukru
- 6 velkých vajec
- 3 šálky proseté hladké mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- ¼ šálku mléka
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- ¾ šálku nasekaného ananasu se šťávou
Na polevu:
- ¼ šálku másla
- 1 a ½ šálku moučkového cukru
- 1 šálek nasekaného ananasu, scezeného
Postup
- Vymažte a moukou vysypte 25 cm formu na bábovku.
- Prosejte spolu s moukou i prášek do pečiva.
- Dejte stranou.
- Ve velké misce smíchejte margarín, 1 šálek másla a šálek cukru, dokud směs nebude lehká a nadýchaná.
- Přidávejte po jednom vejce, vždy dobře promíchejte a poté vmíchejte vanilku.
- Přidávejte směs mouky střídavě s mlékem, vždy dobře promíchejte.
- Přimíchejte 3/4 šálku nasekaného ananasu.
- Těsto nalijte do formy.
- Vložte do studené trouby, kterou zapněte na 175 stupňů C a pečte po dobu 90 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte 10 minut stát.
- Opatrně vyjměte z formy.
- V malém hrnci smíchejte 1/4 šálku másla, moučkový cukr a 1 šálek nasekaného ananasu.
- Zahřejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
- Nalijte na bábovku a podávejte.

Jak na nejlepší ananasové smoothie? Snadno. Závan exotiky z něj hravě udělá svěží a přirozeně sladkou vitamínovou bombu. Které kombinace se k ananasu hodí? Nechte se inspirovat některým z našich receptů na ananasové smoothie.
Objevte podobné tipy
Obrácený ananasový koláč
Vyzkoušejte tuto naši retro klasiku, kterou si zamilujete! Ultra vlhký, jemný vanilkový koláč s kousky ananasu a ananasovou šťávou je naprosto delikátní a pochutná si na něm celá rodina.
Ingredience
Na polevu:
- konzerva (655 g) plátků ananasu ve vlastní šťávě – použijte jen 550 g, zbytek si nechte do těsta
- 12 – 18 koktejlových třešní
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- 1/2 šálku třtinového cukru
Na koláč:
- 1 a 1/2 šálku mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 1/3 šálku mléka
- 1/4 šálku ananasové šťávy z konzervy
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo esence)
- 115g změkčeného másla
- 3/4 šálku bílého cukru
- 2 velká vejce pokojové teploty
- jakýkoli zbylý ananas, nasekaný
Postup
- Předehřejte troubu na 180 ° C.
- Plech vyložte papírovými utěrkami a položte na ně ananas a třešně.
- Vysušte papírovými utěrkami.
- Nalijte rozpuštěné máslo do 23cm koláčové formy, která je alespoň 5 cm hluboká. (Nepoužívejte rozkládací formu, protože by těsto prosakovalo).
- Rozetřete máslo po stranách formy.
- Nasypte do formy cukr a hrubě jej rozprostřete (použijte štětec).
- Umístěte jeden ananasový kroužek do středu formy a poté jej obklopte buď rozpůlenými ananasovými kroužky nebo celými.
- Doprostřed ananasových kroužků dejte koktejlové třešně.
- Zatlačte třešně a ananas pevně dolů, aby se dotýkaly dna formy.
- Nyní si připravte těsto.
- V misce rozšlehejte mouku spolu s práškem do pečiva, sodou a solí.
- Ve 2. misce rozšlehejte mléko, zakysanou smetanu, ananasovou šťávu a vanilku.
- Ve třetí misce šlehejte máslo s cukrem po dobu 2 minut na rychlosti 7 (ruční mixér), dokud nebude načechrané.
- Po jednom přidávejte vejce a vždy než přidáte delší, míchejte 20 sekund.
- Přidejte 1/3 směsi mouky a zamíchejte.
- Přidejte 1/2 mléčné směsi a promíchejte..
- Přidejte polovinu zbývající moučné směsi a promíchejte.
- Přidejte veškerou zbývající mléčnou směs a opět promíchejte.
- Poté vmíchejte poslední směs mouky.
- Přimíchejte zbylý ananas.
- Rozložte těsto na vrstvu ovoce, vyhlaďte a vyrovnejte povrch.
- Pečte 30 minut.
- Vyjměte, volně přikryjte alobalem a pak pečte dalších 15 minut, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté.
- Vyjměte koláč z trouby a nechte uvnitř formy 20 minut vychladnout.
- Kolem vnitřního okraje koláčové formy provlečte nůž na máslo.
- Na koláč položte talíř a poté ho otočte.
- Jemně poklepejte na dno formy a poté pomalu zvedejte.
- Před podáváním nechte úplně vychladnout.

Pro lepší představu se podívejte na videorecept na tento úžasný koláč:
Ananasové řezy s vanilkovou polevou
Krásně vláčná ananasová buchta s lehkým dotekem citronu je neuvěřitelně snadná a když k ní přidáte ještě úžasnou polevu z krémového sýru a vanilky, už nikdy nebudete chtít jinou!
Ingredience
- 110 g másla
- 2 šálky krystalového cukru
- 2 velká vejce
- 2 šálky hladké mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- ½ čajové lžičky muškátového oříšku
- 1 lžíce citronové kůry
- 1 čajová lžička vanilky
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 560 g drceného ananasu ve vlastní šťávě
Na polevu:
- 110 g změkčeného másla
- 220 g změkčeného krémového sýru
- 4 až 6 šálků moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 160 ° C.
- Postříkejte pekáč o rozměrech 33 x 23 cm nepřilnavým sprejem na vaření a odložte stranou.
- Sceďte drcený ananas ze šťávy a nechte si šťávu stranou (měli byste mít něco přes 3/4 šálku šťávy).
- Pomocí ručního mixéru smíchejte máslo s cukrem, dokud nebude směs načechraná a nezačne vypadat bíle, asi 3–5 minut.
- Po jednom vmíchejte vejce, vždy dobře promíchejte a nakonec přidejte lžíci mouky, abyste zabránili srážení těsta.
- Do těsta zamíchejte mouku, sodu, muškátový oříšek, citronovou kůru a vanilkový extrakt.
- Můžete přidat ananasovou šťávu.
- Dále vmíchejte drcený ananas.
- Dobře promíchejte, dokud se vše úplně nespojí.
- Přidejte více ananasové šťávy (asi 1/2 šálku nebo méně) a seškrábněte boky mixéru.
- Nalijte těsto na připravený plech a rovnoměrně rozložte.
- Pečte asi 30 – 35 minut, dokud špejle vložená do středu buchty nevyjde čistá.
- Vyjměte z trouby a nechte buchtu úplně vychladnout.
- Vyšlehejte krémový sýr, máslo a vanilku do krémova.
- V případě potřeby můžete použít mixér.
- Postupně prosévejte moučkový cukr a za stálého míchání promíchejte, dokud nebude směs hladká.
- Namažte buchtu vzniklou polevou a ozdobte čerstvým ananasem.

Banánovo-ananasový chlebíček
Připravte si tento vlhký banánový chlebíček s rumem, vanilkou a muškátovým oříškem a kousky drceného ananasu. Je to naprostá delikatesa!
Ingredience
- 2 velké banány nebo 1 šálek rozmačkaných banánů
- ¾ šálku drceného ananasu z konzervy, scezeného
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 2 velká vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička muškátového oříšku
- ¼ šálku mléka
- 2 šálky hladké mouky
- ½ šálku třtinového cukru
- ½ šálku krystalového cukru
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- ½ šálku másla
- 1 – 2 lžíce rumu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Formu na chléb vymažte sprejem na pečení a dejte stranou.
- V malé misce smíchejte rozmačkané banány, drcený ananas a zakysanou smetanu mačkadlem na brambory.
- Poté vyšlehejte vejce, mléko, rum a vanilkový extrakt do hladka.
- Přidejte krystalový cukr a třtinový cukr.
- V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, muškátový oříšek a sůl.
- Pomocí ručního mixéru přidejte do suché směsi máslo, dokud nebude zcela zapracováno, a poté postupně přidávejte vlhké přísady.
- Pokračujte v míchání po dobu asi 2 minut, dokud nejsou suché ingredience plně zapracovány.
- Seškrábejte strany.
- Nalijte směs do připravené formy na chléb – pečte asi 60-75 minut.
- Před nakrájením nechte vychladnout.

Připravte si alespoň jeden z našich 6 receptů na delikátní banánový chlebíček. Jemné a vláčné pečivo pro každého!
A jak se vám naše recepty na buchty s ananasem líbily? Napište nám do komentářů!