5 luxusních receptů na buchty s ananasem, jak je neznáte. Inspirujte se!

Čekáte návštěvu a chcete jim připravit něco dobrého a netradičního ke kávě?

S našimi recepty na ananasové buchty nemůžete sáhnout vedle!

Vyzkoušejte bábovku, chlebíček nebo obrácený koláč.

Nebudou chybět ani oblíbené řezy na plech.

Dobrou chuť!

Vanilková buchta s ananasem

Tento dezert je naprosto neuvěřitelný! Načechraná vanilková buchta s kroužky ananasu, třtinovým cukrem a luxusní citronovou polevou. Věřte nám, že si pochutnáte.

Ingredience

Na drobenku:

  • ⅓ šálku hladké mouky
  • ¼ šálku třtinového cukru
  • ⅛ lžičky soli
  • 2 lžíce změkčeného másla

Na buchtu:

  • 8 konzervovaných ananasových kroužků
  • 1 a ¼ šálku hladké mouky
  • ⅔ šálku krystalového cukru
  • ¾ čajové lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • 5 lžíc změkčeného másla
  • ⅔ šálku mléka pokojové teploty
  • 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce pokojové teploty

Na polevu:

  • ¼ šálku třtinového cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • špetka soli

Postup                                       

  1. Zapracujte změkčené máslo do zbylých ingrediencí na drobenku tak, aby směs byla dobře spojená a drobivá.
  2. Umístěte směs do chladničky, zatímco budete pokračovat s buchtou.
  3. Předehřejte troubu na 175 ° C.
  4. Vymažte pekáč 20 × 20 cm.
  5. Na pekáč položte dvě vrstvy papírových utěrek.
  6. Umístěte 8 ananasových kroužků na papírové utěrky a na ně položte další vrstvu papírových utěrek.
  7. Jemně zatlačte na ananas, aby se přebytečná vlhkost absorbovala do utěrek.
  8. Nechte ananas na papírových utěrkách vyschnout, zatímco budete s buchtou pokračovat.
  9. Smíchejte v mixéru mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  10. Přidejte máslo, mléko a vanilku a šlehejte v mixéru při střední rychlosti, poté zvyšte rychlost na vysokou a šlehejte jednu minutu.
  11. Přidávejte po jednom vejce.
  12. Nalijte těsto do připraveného pekáče a vyhlaďte ho, aby bylo hezky rovnoměrné.
  13. Poklaďte ananasovými kroužky a posypte drobenkou.
  14. Pečte 40-45 minut, dokud okraje nejsou zlaté a párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté.
  15. Umístěte na drátěný stojan a nechte vychladnout.
  16. Smíchejte všechny ingredience na polevu v malém hrnci.
  17. Vařte za častého míchání na středním ohni, dokud se vše dobře nespojí, asi 1 minutu.
  18. Před podáváním pokapejte buchtu polevou.
Nakrájený vanilkový koláč s ananasem na talíři.
www.celebratingsweets.com

Ananasová bábovka

Piškotová bábovka s ananasem a úžasnou ananasovou polevou je skvělým moučníkem, kterým nepohrdne žádná návštěva. Navíc při její přípravě nemusíte ani předehřívat troubu. Užijte si ji!

Ingredience

  • ½ šálku margarínu
  • 1 šálek másla
  • 1 a ¾ šálků bílého cukru
  • 6 velkých vajec
  • 3 šálky proseté hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • ¼ šálku mléka
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • ¾ šálku nasekaného ananasu se šťávou

Na polevu:

  • ¼ šálku másla
  • 1 a ½ šálku moučkového cukru
  • 1 šálek nasekaného ananasu, scezeného

Postup                                       

  1. Vymažte a moukou vysypte 25 cm formu na bábovku.
  2. Prosejte spolu s moukou i prášek do pečiva.
  3. Dejte stranou.
  4. Ve velké misce smíchejte margarín, 1 šálek másla a šálek cukru, dokud směs nebude lehká a nadýchaná.
  5. Přidávejte po jednom vejce, vždy dobře promíchejte a poté vmíchejte vanilku.
  6. Přidávejte směs mouky střídavě s mlékem, vždy dobře promíchejte.
  7. Přimíchejte 3/4 šálku nasekaného ananasu.
  8. Těsto nalijte do formy.
  9. Vložte do studené trouby, kterou zapněte na 175 stupňů C a pečte po dobu 90 minut.
  10. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut stát.
  11. Opatrně vyjměte z formy.
  12. V malém hrnci smíchejte 1/4 šálku másla, moučkový cukr a 1 šálek nasekaného ananasu.
  13. Zahřejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
  14. Nalijte na bábovku a podávejte.
Bábovka s ananasem a polevou na talíři.
www.allrecipes.com

Jak na nejlepší ananasové smoothie? Snadno. Závan exotiky z něj hravě udělá svěží a přirozeně sladkou vitamínovou bombu. Které kombinace se k ananasu hodí? Nechte se inspirovat některým z našich receptů na ananasové smoothie.

Obrácený ananasový koláč

Vyzkoušejte tuto naši retro klasiku, kterou si zamilujete! Ultra vlhký, jemný vanilkový koláč s kousky ananasu a ananasovou šťávou je naprosto delikátní a pochutná si na něm celá rodina.

Ingredience

Na polevu:

  • konzerva (655 g) plátků ananasu ve vlastní šťávě – použijte jen 550 g, zbytek si nechte do těsta
  • 12 – 18 koktejlových třešní
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/2 šálku třtinového cukru

Na koláč:

  • 1 a 1/2 šálku mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/3 šálku mléka
  • 1/4 šálku ananasové šťávy z konzervy
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo esence)
  • 115g změkčeného másla
  • 3/4 šálku bílého cukru
  • 2 velká vejce pokojové teploty
  • jakýkoli zbylý ananas, nasekaný

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Plech vyložte papírovými utěrkami a položte na ně ananas a třešně.
  3. Vysušte papírovými utěrkami.
  4. Nalijte rozpuštěné máslo do 23cm koláčové formy, která je alespoň 5 cm hluboká. (Nepoužívejte rozkládací formu, protože by těsto prosakovalo).
  5. Rozetřete máslo po stranách formy.
  6. Nasypte do formy cukr a hrubě jej rozprostřete (použijte štětec).
  7. Umístěte jeden ananasový kroužek do středu formy a poté jej obklopte buď rozpůlenými ananasovými kroužky nebo celými.
  8. Doprostřed ananasových kroužků dejte koktejlové třešně.
  9. Zatlačte třešně a ananas pevně dolů, aby se dotýkaly dna formy.
  10. Nyní si připravte těsto.
  11. V misce rozšlehejte mouku spolu s práškem do pečiva, sodou a solí.
  12. Ve 2. misce rozšlehejte mléko, zakysanou smetanu, ananasovou šťávu a vanilku.
  13. Ve třetí misce šlehejte máslo s cukrem po dobu 2 minut na rychlosti 7 (ruční mixér), dokud nebude načechrané.
  14. Po jednom přidávejte vejce a vždy než přidáte delší, míchejte 20 sekund.
  15. Přidejte 1/3 směsi mouky a zamíchejte.
  16. Přidejte 1/2 mléčné směsi a promíchejte..
  17. Přidejte polovinu zbývající moučné směsi a promíchejte.
  18. Přidejte veškerou zbývající mléčnou směs a opět promíchejte.
  19. Poté vmíchejte poslední směs mouky.
  20. Přimíchejte zbylý ananas.
  21. Rozložte těsto na vrstvu ovoce, vyhlaďte a vyrovnejte povrch.
  22. Pečte 30 minut.
  23. Vyjměte, volně přikryjte alobalem a pak pečte dalších 15 minut, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté.
  24. Vyjměte koláč z trouby a nechte uvnitř formy 20 minut vychladnout.
  25. Kolem vnitřního okraje koláčové formy provlečte nůž na máslo.
  26. Na koláč položte talíř a poté ho otočte.
  27. Jemně poklepejte na dno formy a poté pomalu zvedejte.
  28. Před podáváním nechte úplně vychladnout.
Koláč s ananasem a koktejlovými třešněmi servírovaný na talíři.
www.recipetineats.com

Pro lepší představu se podívejte na videorecept na tento úžasný koláč:

Ananasové řezy s vanilkovou polevou

Krásně vláčná ananasová buchta s lehkým dotekem citronu je neuvěřitelně snadná a když k ní přidáte ještě úžasnou polevu z krémového sýru a vanilky, už nikdy nebudete chtít jinou!

Ingredience

  • 110 g másla
  • 2 šálky krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • ½ čajové lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 čajová lžička vanilky
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 560 g drceného ananasu ve vlastní šťávě

Na polevu:

  • 110 g změkčeného másla
  • 220 g změkčeného krémového sýru
  • 4 až 6 šálků moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 160 ° C.
  2. Postříkejte pekáč o rozměrech 33 x 23 cm nepřilnavým sprejem na vaření a odložte stranou.
  3. Sceďte drcený ananas ze šťávy a nechte si šťávu stranou (měli byste mít něco přes 3/4 šálku šťávy).
  4. Pomocí ručního mixéru smíchejte máslo s cukrem, dokud nebude směs načechraná a nezačne vypadat bíle, asi 3–5 minut.
  5. Po jednom vmíchejte vejce, vždy dobře promíchejte a nakonec přidejte lžíci mouky, abyste zabránili srážení těsta.
  6. Do těsta zamíchejte mouku, sodu, muškátový oříšek, citronovou kůru a vanilkový extrakt.
  7. Můžete přidat ananasovou šťávu.
  8. Dále vmíchejte drcený ananas.
  9. Dobře promíchejte, dokud se vše úplně nespojí.
  10. Přidejte více ananasové šťávy (asi 1/2 šálku nebo méně) a seškrábněte boky mixéru.
  11. Nalijte těsto na připravený plech a rovnoměrně rozložte.
  12. Pečte asi 30 – 35 minut, dokud špejle vložená do středu buchty nevyjde čistá.
  13. Vyjměte z trouby a nechte buchtu úplně vychladnout.
  14. Vyšlehejte krémový sýr, máslo a vanilku do krémova.
  15. V případě potřeby můžete použít mixér.
  16. Postupně prosévejte moučkový cukr a za stálého míchání promíchejte, dokud nebude směs hladká.
  17. Namažte buchtu vzniklou polevou a ozdobte čerstvým ananasem. 
Buchta z ananasu s polevou servírovaná na talíři s vidličkou.
www.africanbites.com

Banánovo-ananasový chlebíček

Připravte si tento vlhký banánový chlebíček s rumem, vanilkou a muškátovým oříškem a kousky drceného ananasu. Je to naprostá delikatesa!

Ingredience

  • 2 velké banány nebo 1 šálek rozmačkaných banánů
  • ¾ šálku drceného ananasu z konzervy, scezeného
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 velká vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička muškátového oříšku
  • ¼ šálku mléka
  • 2 šálky hladké mouky
  • ½ šálku třtinového cukru
  • ½ šálku krystalového cukru
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • ½ šálku másla
  • 1 – 2 lžíce rumu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Formu na chléb vymažte sprejem na pečení a dejte stranou.
  3. V malé misce smíchejte rozmačkané banány, drcený ananas a zakysanou smetanu mačkadlem na brambory.
  4. Poté vyšlehejte vejce, mléko, rum a vanilkový extrakt do hladka.
  5. Přidejte krystalový cukr a třtinový cukr.
  6. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, muškátový oříšek a sůl.
  7. Pomocí ručního mixéru přidejte do suché směsi máslo, dokud nebude zcela zapracováno, a poté postupně přidávejte vlhké přísady.
  8. Pokračujte v míchání po dobu asi 2 minut, dokud nejsou suché ingredience plně zapracovány.
  9. Seškrábejte strany.
  10. Nalijte směs do připravené formy na chléb – pečte asi 60-75 minut.
  11. Před nakrájením nechte vychladnout.
Ananasový chlebíček s banánem servírovaný na talíři s vedle položenými kousky ananasu.
www.africanbites.com

Připravte si alespoň jeden z našich 6 receptů na delikátní banánový chlebíček. Jemné a vláčné pečivo pro každého!

A jak se vám naše recepty na buchty s ananasem líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X