Angreštová marmeláda s ananasem.

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 0

Ingredience

  • 3 kg angreštu
  • 50 dkg bílého rybízu
  • 1 konzerva ananasového kompotu
  • 1500 g cukru krystal
  • 1 lžička kyseliny citrónové
  • 2 ks Želírfixu 1:1

Postup receptu

  1. Angrešt, rybíz a ananas pomeleme na mlýnku na ovoce
  2. Šťávu z kompotu doplníme do 2 litrů vylisovanou šťávou z angreštu a ananasu
  3. Želírfixy promícháme s troškou cukru a přidáme do vařící šťávy
  4. Povaříme 3 minuty a potom přidáme zbývající cukr a opět povaříme 3 – 5 minut
  5. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové
  6. Naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85°C
  7. Ananas můžeme nakrájet na velmi drobné kousky
  8. Poměr angreštu a rybízu můžeme mít až 1:1

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.