Angreštová marmeláda s rumem.

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 0

Ingredience

  • 2 kg nezralého angreštu
    90 dkg cukru krystal
    5-10 sáčků vanilkového cukru
    50 ml rumu

Postup receptu

  1. Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce
  2. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy
  3. Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu
  4. Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu
  5. Povaříme asi 5 minut, vmícháme vanilkové cukry a odstavíme
  6. Sebereme nežádoucí pěnu a vmícháme rum
  7. Marmeládu naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C

  8. Je-li angrešt už zralý, tak přidáme Želírfix 1:1

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.