Anýzová ouška

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 12 dkg hladké mouky
  • 12 dkg moučkového cukru
  • 3 vejce.

Postup receptu

  1. Všechny suroviny jen promícháme, není třeba šlehat ani třít
  2. Z těsta rozetřeme malé placičky na tukem vymazaný plech
  3. Posypeme je hustě anýzem a při 180°C upečeme dorůžova
  4. Ještě horké je podebereme lopatkou a trochu stiskneme prstem a vytvoříme tak ouško
  5. Je třeba pracovat rychle, jinak se lámou
  6. Pak je buď znovu na plechu nahřejeme v troubě nebo zbytek ponecháme jako placičky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.